DB opent busverbinding Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor DB opent busverbinding Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen

Deutsche Bahn start vanaf 23 juni met een intercity-busverbinding tussen Düsseldorf, Eindhoven en Antwerpen. Dochteronderneming Arriva Touring voert de dienst uit. Er wordt drie keer per dag per richting een verbinding ingelegd.

De IC Bus zal stoppen op de luchthaven en het station van Düsseldorf. In Eindhoven en Antwerpen wordt ook gestopt op de stations. Arriva zet  dubbeldekkers in die zijn voorzien van toilet en Wifi. Ook zijn er snacks en drinken te verkrijgen. De tickets, die vanaf medio juni verkrijgbaar zijn, worden als E-ticket aangeboden en zijn ook via DB-verkooppunten verkrijgbaar. Over prijzen is nog niets bekend.

Busmarkt in Duitsland explodeert
De intercity buslijnen schieten bij onze oosterburen als paddenstoelen uit de grond sinds de liberalisering van de busmarkt begin 2013. De bussen zijn vaak goedkoper dan de treinverbindingen, maar bieden veelal hetzelfde comfort, zoals Wifi en comfortabele stoelen. Ook DB ziet zich genoodzaakt om een agressieve speler te zijn in deze markt. Zo werd eerder dit jaar ook een verbinding tussen Frankfurt en Luxemburg geopend. Volgens DB zijn er vooralsnog geen concrete plannen om nieuwe busverbindingen in of met Nederland te openen.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook