Congresgangers blij met Amsterdams ov

Congresgangers blij met Amsterdams ov

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Congresgangers blij met Amsterdams ov

Congresgangers die Amsterdam hebben bezocht geven het ov een 8,3. Dat blijkt uit een onderzoek van Amsterdam Marketing naar de waardering van Amsterdam als congresbestemming. De bezoekers zijn tevreden over de hoge frequentie, de service en de snelheid van het ov.

Amsterdam scoort goed bij congresgangers uit binnen- en buitenland. Ze waarderen hun bezoekje met een 8,1. De bereikbaarheid met het ov scoort het hoogst met een 8,3. Congresgangers gaan blijkbaar liever met het ov dan met de auto, want op het onderdeel ‘bereikbaarheid per auto’ krijgt Amsterdam een 7,4. De parkeervoorzieningen scoren met een 6,4 het laagst.

Amsterdam Marketing is onder andere beheerder van de twee VVV’s in Amsterdam, verzorgt marketingcampagnes en doet onderzoek. Wendy Sieger, clustermanager Dienstverlening: “Amsterdam trekt veel zakelijke bezoekers, vooral congresgangers. Op een groot congres komen duizenden mensen af. Zo trok vorig jaar een internationaal cardiologencongres 40.000 deelnemers.” Amsterdam is een van de belangrijkste congressteden in Europa. Populair vanwege de goede bereikbaarheid en de internationale uitstraling.

Congresgangers moeten allemaal van Schiphol of Amsterdam Centraal naar hun hotel en congreslocatie, vertelt Sieger. “We werken samen met het GVB en sinds dit jaar ook met NS om het vervoer zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als wij een groot congres aankondigen, dan zorgen de vervoerders bijvoorbeeld voor personeel dat voldoende Engels spreekt. Zo nodig kan er extra personeel of materieel worden ingezet. De gastvrijheid van de vervoerders is de afgelopen jaren echt verbeterd.”

Een gemiddelde congresganger verblijft drie dagen in Amsterdam. Daarbij worden grote congreslocaties, zoals Amsterdam Zuid, het centrum of het gebied rondom Schiphol bezocht, maar vaak laat het programma ook nog tijd om toeristische attracties te bezoeken. Veel congresgangers beschikken niet over een auto en zijn voor vervoer op het ov aangewezen.

Amsterdam verdiende vorig jaar 93,4 miljoen euro aan de congresgangers. De congresindustrie is goed voor 800 voltijdbanen.

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook