Het grote mobiliteitsdebat

door in rubriek
Reacties uitgeschakeld voor Het grote mobiliteitsdebat

Evenementgegevens

  • Datum:

Op donderdag 4 maart van 10:30 tot 12:00 uur organiseert de Mobiliteitsalliantie ‘Het grote mobiliteitsdebat’ vanuit het Muziekgebouw aan het IJ. Het debat is online te volgen.

Vanzelfsprekend vindt de Mobiliteitsalliantie het van groot belang dat mobiliteit een centrale plek krijgt in het regeerakkoord. Mobiliteit raakt immers een groot aantal maatschappelijke opgaven voor vandaag en morgen. Vanuit het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam worden de verschillende politieke partijen door Rens de Jong aan de tand gevoeld over hun mobiliteitsplannen en wordt duidelijk waar hun prioriteiten liggen.
Hoe kijken de verschillende politieke partijen naar de toekomst van mobiliteit? Waar liggen hun prioriteiten? Wat zijn hun plannen voor na de verkiezingen? En belangrijk, hoe ziet hun ideale mobiliteitspassage in het regeerakkoord eruit? Prangende vragen die met de naderende verkiezingen niet onbeantwoord mogen blijven.
De grootste politieke partijen komen bijeen om hun visie op mobiliteit naar voren te brengen. Zij gaan met elkaar in debat over de toekomst van mobiliteit in ons land. Welke keuzes maken deze politieke partijen? Waar mogen wij ze op afrekenen? Met dit debat spelen de aankomende beleidsmakers open kaart, en dat mag u niet missen.
Inmiddels hebben verschillende (kandidaat) Tweede Kamerleden hun aanwezigheid bevestigd, waaronder Mark Harbers (VVD), Roy van Aalst (PVV), Wytske Postma (CDA), Raoul Boucke (D66), Suzanne Kröger (GL), Stieneke van der Graaf (CU) Chris Stoffer (SGP) en Barbara Kathmann (PvdA).
  • In verband met de huidige coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk publiek toe te staan.
  • De onderwerpen die onder andere zullen worden besproken zijn: flexibiliteit, verkeersveiligheid, investeren in en het onderhoud van bestaande infrastructuur. Ook staan we stil bij de oplossingen voor andere maatschappelijke uitdagingen, zoals stikstof en woningbouw, waar mobiliteit kan bijdragen.
  • U kunt tijdens het debat via de chat reageren en direct vragen stellen aan de deelnemers. Daarnaast kunt u op interactieve wijze reageren op de stellingen tijdens het debat.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook