Junior / medior adviseur Openbaar Vervoer

De OV-sector staat de komende jaren voor een aantal grote opgaven, waaronder het verminderde aantal reizigers na de coronapandemie, het overeind houden van de exploitatie onder druk van personeelstekorten en fluctuerende (energie)prijzen, de woningbouwopgave en verdere verstedelijking. Dat vraagt om heldere en op feiten gebaseerde afwegingen om te komen tot een effectieve inzet van middelen.

Zin om daar met ons aan te werken? In ons team met gedreven adviseurs verwelkomen wij graag nieuwe junior en medior adviseurs met een voorliefde voor het puzzelen aan uitdagende inhoudelijke vraagstukken die dit weten te vertalen naar concrete oplossingen.

Wat ga jij doen?

Binnen het Specialistenteam OV werk je mee aan projecten voor stadsvervoerders, gemeenten, provincies en het rijk. Hierbij werken we aan een breed scala aan onderwerpen; we ontwerpen en simuleren nieuwe busstations, analyseren reizigersstromen op knooppunten en in netwerken aan de hand van OV-chipkaartdata, verbeteren de betrouwbaarheid van het OV door knelpunten in de doorstroming op te lossen en onderzoeken nieuwe OV-netwerken voor de toekomst met behulp van onze verkeersmodellen.

Voor een goede analyse en gedegen advies werk je samen met collega’s uit het OV-team en andere teams binnen Goudappel, waaronder ontwerpers en verkeerskundigen. Samen met je collega’s schrijf je praktische en goed onderbouwde adviezen aan de hand van cijfers en onderzoeksresultaten. Je kunt informatie verwerken en de essentie presenteren. Jij weet snel te schakelen, helder te communiceren en kunt problemen onder tijdsdruk oplossen.

Wat breng jij mee?

 • Een gezonde portie interesse in het openbaar vervoer (OV).
 • Afgeronde hbo- en/of wo-opleiding richting Verkeerskunde/mobiliteit, Ruimtelijke ordening & planologie of een vergelijkbare richting.
 • Jij vindt het leuk om je adviesvaardigheden verder te ontwikkelen. Je hoeft geen adviseur te zijn om het te worden, je moet het willen en het je eigen willen maken.
 • Analytische vaardigheden.
 • Ervaring met Excel is vereist.
 • Ervaring met verkeersmodellen (OmniTRANS / Visum) is een pré.
 • Hands on kennis van het OV is een pré.
 • Jij beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wie zijn wij?

Wij zijn Goudappel, dé expert in mobiliteit.
Als mobiliteitsadviesbureau hebben wij onszelf tot doel gesteld een duurzame, gezonde en veilige leefomgeving te creëren voor iedereen. Dat doen we door trends en inzichten op het gebied van mobiliteit te vertalen naar beslisinformatie en handelingsperspectieven voor onze opdrachtgevers. We adviseren niet alleen over mobiliteit maar ontwikkelen ook zelf slimme software om relevante data te ontsluiten. We werken met ruim 250 mobiliteitsexperts, vanuit vijf locaties in het land aan de uitdagingen van nu, maar met onze blik gericht op de toekomst.

Het specialistenteam OV bestaat uit 16 adviseurs Openbaar Vervoer. Een mooie mix van jonge adviseurs en ervaren senioren. We werken in teamverband continu aan het verbeteren van het openbaar vervoer in Nederland en daarbuiten, met projecten op het gebied van spoor- en busvervoer en nieuwe mobiliteit. De projecten zijn heel divers maar altijd uitdagend. Je kunt een bijdrage leveren aan het OV van 2040 binnen de strategische OV-visies, meeschrijven aan plannen om het OV te laten herstellen van COVID-19, werken aan verbetering van de dienstuitvoering bij vervoerders en het implementeren van innovaties op het gebied van deelmobiliteit.

Eén van onze kwaliteiten is het analyseren van data en het toepassen van verkeersmodellen. We leveren een tastbare bijdrage aan kwaliteitsverbeteringen en innovatie in het openbaar vervoer.

Tijdens ons maandelijkse teamoverleg delen we inhoudelijke kennis, we organiseren teamuitjes, een kerstdiner en gezellige borrels. Wij zijn open, informeel, eerlijk en daadkrachtig. We zijn soms gepast idealistisch en hebben een gezonde no-nonsense houding. Bovenal zijn we adviseurs die graag denken in oplossingen, niet in onmogelijkheden.

Diversiteit en inclusiviteit 
Goudappel werkt vanuit de overtuiging dat we door diversiteit in inzichten en perspectieven tot de beste oplossingen komen. Een divers samengesteld medewerkersbestand stelt ons in staat om deze rijke schakering aan perspectieven en oplossingsrichtingen te vinden. Daarom bieden we onze medewerkers een omgeving waarin respect, gelijkwaardigheid en ontwikkelingskansen vanzelfsprekend zijn, zodat iedereen zich bij ons thuis en gehoord voelt. Op die manier kunnen we een optimale bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefomgeving en het vergroten van de brede welvaart.

Wat bieden wij jou?

 • Flexibele werktijden, hybride werken (thuis, of op één van onze werklocaties) en goede thuiswerkvoorzieningen.
 • Marktconform salaris afhankelijk van ervaring en meegebrachte kennis.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (incl. winstdelingsregeling en de mogelijkheid om mede-eigenaar te worden van ons bedrijf via onze certificatenregeling).
 • Arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een vast contract.
 • Ten minste 32 verlofdagen (inclusief twee vrije keuze fesstdagen) op basis van een fulltime contract.
 • Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen als mens én als professional via onze eigen Goudappel Campus.
 • Wij stimuleren duurzame vervoerwijzen d.m.v. een NS-Businesscard of je ontvangt een goede reiskostenvergoeding. Daarnaast kun je deelnemen aan het fietsplan.
 • Actieve personeelsvereniging met verschillende (online) activiteiten.
 • Jong Goudappel & Gouden Vrouwen: inspirerende netwerken binnen Goudappel.
 • Een open cultuur waarin vertrouwen, samenwerken en professionaliteit uitgangspunt zijn.

Enthousiast geworden?

Solliciteer dan via de ‘Solliciteren’ button. Upload je cv, eventueel portfolio, en geef een korte motivatie.

Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Arthur Scheltes (06 – 55 24 81 66), adviseur OV of Ellen van der Werff (06 – 15 95 32 42), adviseur OV. Voor algemene vragen kun je contact opnemen met Jeannet Konijnenberg (06 - 51 19 53 78), HR-adviseur.

 • Organisatie:
  Goudappel
 • Locatie:
  Deventer en/of Den Haag
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Dienstverband:
  Vast
 • Uren:
  32-40
 • Meer informatie:
  Solliciteer hier