Projectleider Mobiliteit & Infrastructuur

 

De Vervoerregio Amsterdam leidt de mobiliteitsopgave in de drukste regio van ons land. Met veertien gemeenten zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen op hun manier comfortabel, snel en duurzaam kunnen reizen. Als opdrachtgever, beleidsmaker en adviseur lopen we voorop in nieuwe ontwikkelingen voor hoogwaardige mobiliteit. Zo dragen we bij aan een bereikbare en vitale regio, nu en in de toekomst. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken bij een expertorganisatie voor mobiliteits- en bereikbaarheidsopgaven. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij graag werken bij een van de grootste opdrachtgevers voor openbaar vervoer in Nederland? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen?

Projecten waar wij als Vervoerregio aan meewerk(t)en zijn bijvoorbeeld de bouw van de Noord/Zuidlijn, de aanleg van de Melkwegbrug in Purmerend en de komst van compleet nieuw tram- en metromaterieel. Steeds vaker treden we ook op als opdrachtgever, bijvoorbeeld als een project in meerdere gemeentes wordt uitgevoerd. Een voorbeeld hiervan is de bouw van de nieuwe Uithoornlijn. Daarnaast werken we aan de komst van hoogwaardige, snelle fietsroutes, waarmee we het fietsgebruik stimuleren. Uiteraard houden we ons ook bezig met toekomstige ontwikkelingen als MaaS, Smart Mobility en bijvoorbeeld het OV in 2050: zonder visie maak je geen passend en toekomstbestendig beleid.

Als  Projectleider is geen dag hetzelfde en dat maakt deze baan nou juist zo leuk! In deze rol ben je verantwoordelijk voor het project- en procesmanagement van de ontwikkeling en realisatie van strategische dossiers en projecten in onze regio. Het kan daarbij gaan om complexe samenwerkingsprojecten bij bijvoorbeeld een knooppuntontwikkeling, maar ook om het uitvoeren van verkenningen- of planstudies voor uitbreiding van het hoogwaardig OV-netwerk in de regio. Je stuurt hierbij projectteams aan en fungeert als opdrachtgever voor bijvoorbeeld advies- en/of ingenieursbureaus.

Onze kracht ligt daarbij in het samenbrengen van partijen met soms verschillende belangen. De Projectleider die we zoeken is daarom niet alleen expert in project- en procesmanagent, maar heeft ook een uitstekend gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en is in staat om draagvlak en commitment te creëren. Je bent proactief op strategisch en bestuurlijk niveau en je leidt (interne) processen om tot een strategie te komen voor complexe onderwerpen. Je vertegenwoordigt de Vervoerregio binnen jouw werkveld en bouwt en onderhoudt een breed netwerk. Daarnaast ontwikkel je kosteneffectieve oplossingen voor mobiliteitsopgave en draag je zorg voor de realisatie van een adequate project- en procesbeheersing.

Ben je benieuwd met welke projecten we momenteel bezig zijn? Kijk dan snel op www.wijnemenjemee.nl.
Of kijk het filmpje van onze jr. projectleider Gabriela

Als Projectleider kom je te werken in het team Expertisecentrum Projecten. Een leuk en dynamisch team dat ik totaal 25 gemotiveerde en betrokken collega’s telt. Het team loopt uiteen van mensen die al jaren meedraaien in het werkveld en inhoudelijk veel vakkennis hebben opgebouwd tot mensen die aan het begin van hun carrière staan en met een frisse blik de organisatie verrijken. Een open sfeer, goede samenwerking, toegankelijkheid en inhoudelijke betrokkenheid zijn kenmerkend voor het team.

Wat breng je mee?

Om succesvol je werk te kunnen doen heb je minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie en heb je HBO/WO werk- en denkniveau. Als spil tussen het team en haar omgeving ben je bestuurlijke sensitief en heb je oog voor relatiebeheer. Daarnaast ben je:

 • Vaardig in het inhoudelijk toelichten en uitdragen van projectresultaten, -vorderingen of -evaluaties,
 • Flexibel, snel van begrip en oplossingsgericht,
 • Een doorzetter die het overzicht bewaart;
 • Een gezellige collega.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende en inhoudelijke functie binnen een dynamische en sympathieke organisatie. Je gaat werken met gezellige en gedreven collega’s en op kantoor heerst een informele werksfeer. Onze organisatie is volop in beweging en jouw initiatief en eigen inbreng wordt erg gewaardeerd. Naast hard werken en kwaliteit leveren staan plezier maken en collegialiteit bij ons hoog in het vaandel. We zijn gevestigd in een nieuw en duurzaam kantoor in Amsterdam Noord, direct gelegen aan het bus- en metrostation Noord. Natuurlijk blijft het mogelijk om hybride te werken maar je bent ook van harte welkom op kantoor. Kortom: je komt terecht in een werkomgeving waar je blij van wordt en waar medewerkers met trots werken!

Naast leuk en interessant werk bieden we je ook een goed pakket arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingeschaald in schaal 11 CAO-SGO. Concreet betekent dat, dat het salaris – afhankelijk van kennis en ervaring – minimaal €37.01,- en maximaal €5.372,- bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek;
 • Een jaarcontract dat, wanneer de samenwerking aan beide kanten goed bevalt, wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een individueel keuze budget van 17,05%. Bijvoorbeeld in te zetten voor extra verlof of extra salaris;
 • Volledige ov-reiskostenvergoeding of fietsvergoeding;
 • Thuiswerkvergoeding;
 • IPhone en MS Surface laptop;
 • We bieden een aantrekkelijke pensioenregeling (ABP);
 • Tegemoetkoming in je ziektekosten en collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (50% vergoed);
 • Flexibele werktijden en hybride werken wordt goed gefaciliteerd;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en regie te pakken in je werk;
 • Vers fruit, nootjes en heerlijke koffie;
 • Georganiseerde sportactiviteiten (zoals voetbal, padel en de jaarlijkse wintersport);
 • Diverse borrels en gezellige bedrijfsuitjes.

Hoe nu verder?

Word jij onze nieuwe enthousiaste Projectleider?
Laat dan van je horen en solliciteer direct! Solliciteren kan door jouw cv en motivatiebrief, vóór 15 maart 2023, te sturen naar hrm@vervoerregio.nl. De gesprekken zullen kort na deze datum plaatsvinden.

Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Douwe Tiemersma, manager Expertisecentrum Projecten, via 06 – 31 92 41 16.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Willemijn de Jong, HR adviseur, via 06 – 82 67 40 40.

 • Organisatie:
  Vervoerregio Amsterdam
 • Locatie:
  Amsterdam
 • Uren:
  36