Senior Concessiemanager Amsterdam

Wie is de Vervoerregio Amsterdam?  

Wij zijn een samenwerkingsverband van 14 gemeenten. Het verbinden van verschillende partijen en belangen is onze kracht. We werken aan de meest innovatieve en uitdagende projecten op het gebied van mobiliteit. Werken bij de Vervoerregio betekent hét verschil kunnen maken bij een expertorganisatie voor mobiliteits- en bereikbaarheidsopgaven. Bij alles dat we doen, leveren wij een essentiële bijdrage en geven we richting aan het verbeteren van de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio Amsterdam. Wil jij dat ook? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als team Concessies en Contracten beheren en ontwikkelen we als opdrachtgever de OV concessies Amsterdam, Zaanstreek-Waterland en Amstelland-Meerlanden, houden we toezicht op de uitvoering en ontwikkeling van contractafspraken en op het dagelijks functioneren van het regionale bereikbaarheidssysteem. Wij zoeken per direct een Senior Concessiemanager Amsterdam.

Wat ga je doen?

Als concessiemanager van de concessie Amsterdam ben jij de accountmanager en verantwoordelijk voor het contract van het openbaar vervoer in dit gebied van onze regio. Je houdt je bezig met de aansturing van het openbaar vervoer, door het bewaken van de contractafspraken tussen de Vervoerregio en de vervoerder. Jij bent daarnaast de spil tussen alle betrokken partijen, zo vertegenwoordig je de belangen van de vervoerder en reizigers richting wegbeheerders, de Vervoerregio zelf en externe partijen. Jij bent voor alle partijen het eerste aanspreekpunt als het gaat om vervoer in het concessiegebied Amsterdam. 

Door de diverse onderwerpen kan je jezelf in brede zin ontwikkelen op het gebied van mobiliteit. Je denkt strategisch na over de toekomst van het OV en binnen het team worden de  nieuwe vervoerplannen, meerjarenplannen en actieplannen beoordeeld. Tevens begeleid je het besluitvormingsproces door het Dagelijks Bestuur te adviseren over de concessie. Je begeleidt de concessiebeheerders bij het (laten) beoordelen van vervoerkundige aspecten in infrastructurele projecten die raakvlak hebben met het openbaar vervoer in jouw concessiegebied. Onder jouw verantwoordelijkheid vallen ook financiële zaken als exploitatiebijdrage en eindafrekeningen. Behalve structurele werkzaamheden zijn er ook adhoc activiteiten in en buiten het concessiegebied waaraan je invulling geeft. Dit maakt de functie veelzijdig en dynamisch.

Wat breng je mee?

Om deze functie goed uit te kunnen oefenen heb je WO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je affiniteit met de exploitatie en financiering van openbaar vervoer binnen complexe verstedelijkte omgeving.

Verder:

 • heb je ervaring met het managen van contracten aan de private of publieke kant;
 • is ervaring met een politieke/bestuurlijke omgeving een pré;
 • ben je een relatiemanager pur sang;
 • neem jij bestuur en/of management mee in goed onderbouwde adviezen;
 • zorg jij voor het naleven van de afspraken door de vervoerder;
 • ben je besluitvaardig, proactief ingesteld en een uitstekende onderhandelaar;
 • heb je ervaring met monitoring en (laten) opstellen van rapportages;
 • begeleid je collega’s bij het uitvoeren van werkzaamheden binnen jouw contract.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden jou gevarieerd en uitdagend werk in een innovatieve organisatie. Je komt te werken in een dynamisch en slagvaardig team. Er heerst een informele werksfeer en jouw initiatief wordt erg op prijs gesteld. Daarbij hoort natuurlijk een ook goed pakket aan arbeidsvoorwaarden:

 • De functie is ingeschaald in schaal 13 CAO-SGO. Het salaris bedraagt - afhankelijk van kennis en ervaring minimaal € 5309,- en maximaal € 6993,-bruto per maand bij een 36-urige werkweek; 
 • We bieden een aantrekkelijke pensioenregeling (ABP);
 • Een individueel keuze budget van 17,05%. Bijvoorbeeld in te zetten voor extra verlof;
 • Volledige ov-reiskostenvergoeding;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken;
 • Tegemoetkoming in je ziektekosten en collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering (50% vergoed);
 • IPhone en MS Surface laptop;
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en regie te pakken in je werk;
 • Hybride werken wordt goed gefaciliteerd

Hoe nu verder?

Wil je graag solliciteren? Stuur je cv en motivatie voor 28 april 2023 naar hrm@vervoerregio.nl. De gesprekken zijn kort na deze datum.

Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Manager Team Concessies & Contracten Carla Wit op 06-82674134. 

De Vervoerregio Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de regio. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van de regio Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.