Tweejarige proef met Texelhopper

Tweejarige proef met Texelhopper

Texel gaat vanaf eind dit jaar experimenteren met de Texelhopper. Voor een tweejarige proef heeft de provincie Noord-Holland 1,6 miljoen euro uitgetrokken.

De proef betreft een mix van reguliere bussen op een vaste route en kleinere busjes die het fijnmazig ov gaan verzorgen. Reizigers moeten voor de kleine bussen een uur van tevoren reserveren bij een regiecentrum, per telefoon, via een app of via de website. Een rit gaat standaard 3 euro kosten. De OV-chipkaart is tijdens de proef niet langer geldig op Texel.

Voor het vervoer sluit de provincie een overeenkomst met Connexxion, de uitvoerder van de bestaande ov-concessie. De Texelse taxiondernemers worden onderaannemers van Connexxion. De gemeente Texel richt een Regiecentrale in, waarvoor de provincie 380.000 euro betaalt.

Onderdeel van de proef wordt buslijn 33, die nu tussen station Den Helder en de boot naar Texel rijdt. De bedoeling is dat de bus straks de boot op gaat en op Texel verder rijdt als lijn 28, zodat de passagiers niet langer hoeven over te stappen. De provincie en veerdienst TESO onderhandelen nog over de prijs van de bootreis voor de buspassagiers. De Texelhopper krijgt een eigen huisstijl om de herkenbaarheid bij eilandbewoners en toeristen te vergroten.

3 reacties

 1. Peter van der Puyl
  2 oktober 2014 om 12:34

  en de korting voor 65plusser op de boot ben je zeker ook kwijt????

 2. huub
  2 oktober 2014 om 17:08

  Het begin van het einde voor de OV-chipkaart.

  Piep kleine dorpjes elders in Nederland hebben ook geen bussen (meer), dus waarom op Texel wel?
  Dus 1 buslijn van Den Helder via Den Burgh naar De Koog, de rest is belbus, prima idee.

 3. riekie van dijk
  21 oktober 2014 om 13:26

  Kan een inwoner van het Horntje alleen met de Hopper naar Den Burg ? Alternatief is lopen naar Amaliaweg……

Lees ook