Uithoflijn gaat later rijden dan gepland

vrijdag 1 september 2017
timer 2 min

De tramlijn tussen Utrecht Centraal en de Uithof gaat de geplande openingsdatum van  juli 2018 niet halen. Dat schrijft het college van B&W aan de Utrechtse gemeenteraad.

Volgens het college zijn er te grote risico's om het hele tracé in gebruik te nemen. De problemen doen zich dan vooral voor in het stationsgebied, waar nog druk gebouwd wordt aan het nieuwe stationsplein en een aantal gebouwen. De Uithoflijn loopt daar onderdoor. Bovendien is met de aanleg van de nieuwe stationshal de ondergrond te instabiel geworden om de tramlijn er direct op aan te leggen.

Het aanleggen van een tijdelijk spoor ter hoogte van de nieuwe fietsenstalling bracht te veel risico's met zich mee. De gemeente kijkt wel naar een deelexploitatie van de tram tussen station Vaartsche Rijn en de Uithof. Passagiers met bestemming Utrecht Centraal zouden vanaf Vaartsche Rijn dan de trein kunnen pakken. Ook blijft buslijn 12 voorlopig nog volledig binnen bedrijf.

De vertraging heeft financiële gevolgen, al is nu nog niet bekend hoe groot die zullen zijn. Ook is nog niet duidelijk hoeveel later de Uithoflijn wordt opgeleverd. Het college wil daar in de loop van komend kwartaal meer duidelijkheid over geven.

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.