Reisplanner met P+R en fiets in de maak

Reisplanner met P+R en fiets in de maak

TomTom, Moovit en Microsoft Azure Maps ontwikkelen een multimodale reisplanner die de oplossing moet worden om congestie in steden te verminderen.

Deze reisplanner zou dé oplossing moeten worden voor de drukte in de binnensteden, omdat ze alle mogelijkheden voor rijden, parkeren en openbaar vervoer verenigt en op één kaart aan de reizigers toont. De reisplanner wordt aangedreven door Moovit’s Transit API’s met rij- en parkeerinformatie, met behulp van de API’s van TomTom. De planner toont forensen bijvoorbeeld de route naar een parkeergelegenheid bij een station in de buitenwijken van de stad. Vervolgens krijgt de reiziger te zien wat de snelste manier is om in de het centrum te komen per bus, trein, metro of fiets.

Ook voor de last mile, het laatste stukje van de reis vanaf een station naar een eindpunt, worden verschillende reisopties weergegeven. “Geen enkele andere oplossing voor stedelijke mobiliteit biedt real-time informatie over rijden, parkeren en openbaar vervoer binnen één reisplan”, zegt Chris Pendleton van Microsoft Azure Maps.

Meer beslissingen
“Inwoners van stedelijke gebieden worden naar buitenwijken gestuurd om een auto te parkeren, vaak buiten de grenzen van ov-lijnen.” Hij vindt dat er veel multimodaler nagedacht moet worden over de reis van een forens. “Het aantal beslissingen dat een forens moet nemen is groter dan ooit tevoren: van het kiezen tussen opties voor modaliteiten tot het inschatten van de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. Door de locatie- en parkeergegevens van TomTom te combineren met de multimodale reisplanning van Moovit, krijgt Azure Maps een ongeëvenaard beeld van elk facet van stedelijke mobiliteit”, aldus Pendleton.

Eén reactie

  1. Gert de Jong
    20 februari 2019 om 12:28

    Goed om te zien dat de vrije markt dit verder oppikt.
    Zou hier echter graag lezen in hoeverre dit verschilt van wat bijv. Citymapper nu al biedt.

Lees ook