FIS automatiseert productie reisinformatie

FIS automatiseert productie reisinformatie

FIS ontwikkelt, samen met een grote streekvervoerder, een volledig geautomatiseerd productieproces voor reizigersinformatie.

Als bron wordt het standaard overdrachtsformaat NeTEx gebruikt, dat op zijn beurt wordt gevoed met data uit het systeem Hastus. Belangrijkste doel van deze ontwikkeling is om te komen tot een volledig geautomatiseerd proces, dat leidt tot veel tijdwinst in de doorgaans hectische tijd voorafgaand aan de introductie van de nieuwe dienstregeling. Er is bovendien sprake van aan aanzienlijke verlaging van de foutmarge en een behoorlijke besparing van menskracht.

De programmeurs van FIS en de vervoerder hebben nauw samengewerkt aan de plug in tussen Hastus en NeTEx. Nu NeTEx is gevuld met de benodigde data, kan FIS daarmee de eigen applicaties vullen.

Deze applicaties voorzien in een volledig geautomatiseerde aanmaak van PDF’s van de haltevertrekstaten, busboekjes en plattegronden. Deze reizigersinformatieproducten zijn meteen in de juiste lay-out vormgegeven. Niet alleen passend bij de huisstijl van de vervoerder, maar ook bij de eisen van de concessieverlener en bij de formaten van de kasten voor de plattegronden. De doorlooptijd bedraagt, nadat NeTEx is gevuld met de benodigde data, minder dan 24 uur voor de vervaardiging van de PDF’s.

Na een laatste check door de opdrachtgever, neemt FIS ook de volledige productie van de reizigersinformatie voor haar rekening. Het machinepark van FIS is toegerust voor grote volumes en kleine oplages op uiteenlopende formaten, van abriposters en haltevertrekstaten tot halteborden en busboekjes. Er is keuze uit verschillende dragers. Uiteraard Ferrofoil, dat FIS introduceerde in het Nederlandse openbaar vervoer, maar ook polyester, backlit en papier.

Voor meer informatie: www.fis.nl.

Laat een reactie achter

Lees ook