Dubbel inchecken voor binnenlandse Fyra

door in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor Dubbel inchecken voor binnenlandse Fyra

Treinreizigers die geen toeslag voor de binnenlandse Fyra kunnen of willen kopen bij een NS-kaartautomaat, moeten dubbel gaan inchecken. NS Hispeed gaat rode paaltjes plaatsen op perrons waar de Fyra vertrekt. Bij die paaltjes kunnen reizigers met een OV-chipkaart – als ze tenminste al zijn ingecheckt bij NS – hun toeslag voor de binnenlandse Fyra laden en betalen.

Fyra-zuil230De vaste toeslag wordt meteen afgeschreven van het saldo, of bij gebruik van een NS-Business Card bijgeschreven op de volgende rekening.

Al naar gelang de klasse waarop de OV-chipkaart staat ingesteld, int NS automatisch het juiste bedrag. Dat is 2,30 euro voor een rit in de tweede klas en 3,00 euro voor een rit in de eerste klas, ongeacht de afstand die je met de binnenlandse Fyra aflegt. Alleen de korte rit tussen Amsterdam Centraal en Schiphol is sinds 1 januari vrij van toeslag.

Als de hoogte van de toeslag afhankelijk was van de afgelegde afstand, zoals tot 1 januari 2013, dan hadden binnenlandse Fyra-reizigers ook dubbel moeten uitchecken. Dat hoeft nu dus niet. NS test onder reizigers diverse namen voor het paaltje: Fyra Plus Punt, Fyra Supplement Point, Fyra Toeslag Paal, Fyra Toeslag Verkooppaal, Fyra Toeslag Zuil en Fyra Upgrade.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook