Reizigers het meest tevreden over Rotterdam Centraal

Reizigers het meest tevreden over Rotterdam Centraal

door in rubriek reizigers
Reacties uitgeschakeld voor Reizigers het meest tevreden over Rotterdam Centraal

Overstappende reizigers zijn het meest tevreden over de treinstations Rotterdam Centraal en Leiden Centraal Utrecht Centraal en Arnhem zijn hekkensluiters.

Dat blijkt uit een onderzoek van Rover naar de klanttevredenheid over overstappunten tussen bus, trein, tram en metro. Rotterdam en Leiden scoren samen met de nummer 3, Groningen, goed op overzichtelijkheid, uiterlijk en prettige sfeer. Ook een mooie inrichting en hoe schoon de omgeving is, vinden reizigers belangrijk, aldus Rover.

Stations in verbouwing scoren slecht
Het minst tevreden zijn reizigers over de stations Utrecht en Arnhem, die beide in een verbouwingsfase zitten. Dat geeft veel overlast; reizigers vinden moeilijk hun weg en in Arnhem klagen reizigers vooral over de integratie van het treinstation met het busstation en de oncomfortabele wachtruimten.

De grootste problemen die reizigers ervaren op overstappunten zijn gebrek aan beschutte wachtruimten, een onlogische indeling, een onveilige sfeer, gebrek aan voorzieningen en slechte toegankelijkheid. Ook de onlogische plaatsing van de OV-chipkaartpalen is vaak genoemd: soms moeten reizigers ver lopen om te kunnen in- en uitchecken.

Rover voerde het onderzoek uit in het kader van Samen op Reis.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook