Meer dan een miljard aan spoorinvesteringen
dossier PHS

Meer dan een miljard aan spoorinvesteringen

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor Meer dan een miljard aan spoorinvesteringen

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regio’s trekken 1,1 miljard euro uit voor verbeteringen aan het spoor. Er komen grote aanpassingen bij Amsterdam Centraal en het spoor bij Vught wordt verdiept.

Mansveld maakte de plannen bekend voorafgaand aan de spoordebatten die vandaag plaatsvinden.

Voor Amsterdam Centraal wordt 431 miljoen uitgetrokken. Van dat bedrag worden de oude spoorbruggen aan beide zijden van het station vervangen, gaat het emplacement op de schop en komen er bredere perrons, ten koste van de middensporen. Ook wordt de oostelijke voetgangerstunnel verbreed van 4,5 naar ten minste 9 meter en komen er roltrappen.

in Vught wordt het spoor verdiept, wordt de overweg aan de Wolfskamerweg ongelijkvloers gemaakt en worden de beide overwegen aan de Tongersestraat in Boxtel vervangen door een tunnel voor voetgangers en fietsers. Verder draagt het Rijk voor de helft bij aan de aanpak van de spooroverweg in Haaren. 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook