App-gestuurde Flexibus halveert de kosten
dossier Innovatie

App-gestuurde Flexibus halveert de kosten

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor App-gestuurde Flexibus halveert de kosten

Als eerste stap naar vraaggestuurd en datagedreven ov willen twee studenten een proef houden met de Flexibus. Het via een app bestelde minibusje zet je af waar je wilt.

“De Flexibus is een minibusje naar een stadscentrum of station die vanaf daar weer uitwaaieren in alle windrichtingen”, vertelt Hidde Hovenkamp, die econometrie studeert aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met Roos van der Sterren, die internationale politieke economie studeerde, zoekt hij een ov-autoriteit die gelooft in de Flexibus en een vervoerder die wil investeren in minibusjes en informatietechnologie.

De Flexibus is een van de tien resultaten van Nationale DenkTank 2014, die in het teken stond van big data. Daarbij buigen ruim twintig excellente laatstejaarsstudenten zich vier maanden lang over maatschappelijke vragen en dragen ze praktische oplossingen aan. Hovenkamp: “Een van de vragen was: maak Nederland mobieler met big data.”

“De Flexibus zit tussen het ov en een gedeelde taxi in. Met de Flexibus-app geef je je bestemming door en hoe laat je wilt aankomen. Een minibusje komt je dan vlakbij ophalen en zet je op je bestemming weer voor de deur af.” De studenten hebben met een schuin oog gekeken naar de Kutsuplus in Helsinki, die ook

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook