Connexxion geeft reisinfo in Chinees

Connexxion geeft reisinfo in Chinees

door in rubriek promotie
Reacties uitgeschakeld voor Connexxion geeft reisinfo in Chinees

Connexxion geeft vanaf eind maart reisinformatie in het Chinees op lijn 70 in Overijssel. Deze buslijn van Steenwijk naar Zwolle stopt onderweg in de bij Chinezen populaire plaats Giethoorn.

Per jaar bezoeken 150.000 tot 200.000 Chinezen Nederland. Enkele tienduizenden reizen met de Intercity naar station Steenwijk. Op drukke dagen zet Connexxion extra bussen in om hen van dat station naar het schilderachtige Giethoorn te brengen.

“Op Chinese kaarten van Nederland staan maar vijf plaatsen: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Giethoorn”, weet woordvoerder Hendri Beltman van Connexxion. “Chinezen doen vaak een dagje Giethoorn omdat dat voor hen authentiek Nederland is. En informatie in het Chinees beschouwen ze als het toppunt van gastvrijheid.”

Connexxion laat informatie op de dagkaart OV Regio IJsselmond, lijnfolder 70, halteborden en beeldschermen vertalen in het Mandarijn, de meest gesproken taal ter wereld. Die dagkaart en lijnfolder zijn binnenkort onder meer te krijgen op station Steenwijk. Ook buschauffeurs krijgen informatie over hoe ze Chinezen onderweg het beste helpen.

Het initiatief komt van Rhoda van Eeden van de vereniging Giethoorn onderneemt en Gabriella Esselbrugge van het Giethoornse hotel De dames van de Jonge. De totale kosten voor Connexxion beperken zich volgens Beltman tot enkele duizenden euro’s.

De Chinese dagkaart voor de OV Regio IJsselmond kost 10 euro. Overigens zijn de Chinezen voor een busrit Steenwijk–Giethoorn en terug 5,96 euro goedkoper uit met de OV-chipkaart, maar leg die maar eens uit in het Mandarijn.

Lees hier de ervaringen van Gabriella Esselbrugge met haar Chinese gasten.

Marc Maartens

Over Marc

Marc Maartens is adviseur-publicist op het vlak van verkeer en vervoer. Hij geeft adviezen, leidt bijeenkomsten, verzorgt colleges, draait mee in projecten en bekwaamt zich als toezichthouder nieuwe stijl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook