‘We staan aan vooravond van enorme omslag’

‘We staan aan vooravond van enorme omslag’

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor ‘We staan aan vooravond van enorme omslag’

Niemand in de ov-sector die er zo van overtuigd is dat alles anders moet als Bart Schmeink, topman van Connexxion. “De komende tien jaar wordt mobiliteit vraaggestuurd. De reiziger gaat bepalen waar en wanneer er vervoeraanbod is.”

Het interview met Bart Schmeink begint een paar minuten later dan gepland. Eerst is er een kleine ceremonie in de hal van het Connexxion-gebouw in Hilversum. Daar wordt de bel geluid voor vier gewonnen taxiconcessies op de Veluwe. Connexxion is behalve openbaarvervoerder het grootste taxibedrijf van Europa en rijdt ook touringcars en ambulances. De ov-tak is wel het grootste onderdeel van het bedrijf, goed voor ongeveer tweederde van de totale omzet van een kleine miljard euro.

Een dag later kan de bel opnieuw worden geluid. Ditmaal voor het openbaar vervoer. Connexxion verovert de concessie Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee op Arriva. Connexxion heeft nu zo’n 35 procent van de aanbestede markt in het streekvervoer. “We zaten ooit op bijna het dubbele”, zegt directeur Bart Schmeink. “Die tijden komen niet meer terug. Maar we hebben zeker de ambitie om ons aandeel weer te laten groeien.”

De komende tijd wordt het moeilijk voor Connexxion om de huidige omvang te behouden en ook nog winst te maken. Dat laatste

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook