Huges bestrijdt ontslag bij NS

Huges bestrijdt ontslag bij NS

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Huges bestrijdt ontslag bij NS

Timo Huges heeft op 5 juni helemaal geen ontslag genomen bij NS, hij heeft slechts zijn bestuurstaak neergelegd. Dat heeft Huges zelf laten weten, schrijft minister Dijsselbloem aan de Kamer.

Dijsselbloem schrijft aan de Kamer: “Hij (Huges, red.) betwist dat hij die dag (per direct) ontslag heeft genomen. Omdat de raad van commissarissen het ingediende ontslag van de heer Huges op 5 juni niet op schrift heeft gesteld, kan deze onduidelijkheid bestaan.” De minister stelt dat Huges wel op 5 juni mondeling ontslag heeft genomen. Mocht dat voor de rechter niet voldoende zijn – mocht het tot een rechtszaak komen – dan wordt er nu al een formele ontslagprocedure in werking gesteld.

Uit dezelfde brief blijkt dat de raad van commissarissen van NS de bonus aan Huges al liet uitbetalen voordat daar een definitieve beslissing over werd genomen. Dijsselbloem wilde de bonus maximaliseren op 20 procent van het vaste salaris, zoals bij alle andere staatsdeelnemingen ook het geval was. De raad van commissarissen wilde aanvankelijk tot 40 procent gaan, maar Dijsselbloem floot de raad eind februari terug. Op 2 juni werd er alsnog een akkoord bereikt, waarbij de bonus op 17,5 procent werd van het vaste salaris werd gesteld, terwijl het vaste salaris met 5 procent zou stijgen. Pas vorige week (op 17 juni) informeerde NS Dijsselbloem dat de bonus al begin maart was uitbetaald.

Lees ook: ‘NS heeft een zwak ontwikkeld normbesef’

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook