Nu ook actuele reisinfo in Google Maps

Nu ook actuele reisinfo in Google Maps

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Nu ook actuele reisinfo in Google Maps

De reisplanner op Google Maps laat vanaf vandaag vertrektijden zien inclusief vertraging. Plannerstack levert de open data, overigens niet alleen aan Google.

Google ov-infoDe landelijke dekking van actuele reisinformatie in Google Maps is een wereldwijde primeur, liet Google vandaag weten. Geplande vertrek- en aankomsttijden voor het ov zijn al sinds maart 2013 beschikbaar in Google Maps. Nu zijn ook vertragingen of uitgevallen ritten zichtbaar bij het opvragen van reisadvies via Google Maps, inclusief waarschuwingen onderweg via Google Now op mobiel, zowel voor Android als iPhone.

De leverancier van de actuele data is de non-profit-organisatie Plannerstack. Dit van oorsprong Nederlandse samenwerkingsverband van private en publieke partijen zet zich in voor open en hoogwaardige reisinformatie. Stefan de Konink, bestuurslid en expert open data: “Geweldig om te zien dat na bijvoorbeeld RET nu ook Google echt voor open kiest. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om deze data voor iedereen beschikbaar te maken.”

De ov-informatie komt van alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland. Ook werkt Google samen met partijen als OpenOV en 9292. Met de toevoeging van actuele reisinformatie kunnen reizigers hun route van deur tot deur plannen en verschillende manieren van vervoer vergelijken: auto, openbaar vervoer, fiets en lopen. Een toelichting op het gebruik van de reisplanner van Google Maps leest u hier.

 

In één oogopslag auto, ov, fietsen en lopen vergelijken:

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook