Egeria neemt Imtech Traffic & Infra over

Egeria neemt Imtech Traffic & Infra over

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Egeria neemt Imtech Traffic & Infra over

De investeringsmaatschappij Egeria neemt de Imtech-dochter Traffic & Infra over. Dat heeft curator Jeroen Princen gezegd in Nieuwsuur.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de Belastingdienst moesten nog toestemming geven voor de overname. Dat gaven ze in aanloop naar de uitzending. Met hun akkoord gaat het Imtech-deel om een minuut over twaalf over naar de nieuwe eigenaar.

Imtech Traffic & Infra beheert onder meer de DRIS-panelen bij de bushaltes in Overijssel, Eindhoven, Hoofddorp en het tijdelijke busstation van Utrecht Centraal. Ook de datacenters zijn in hun bezit. Tot nu toe was het onduidelijk of die dienstverlening nog zou worden voortgezet, maar met de overname van Egeria lijkt dit zekergesteld.

Egeria is een Nederlandse investeringsmaatschappij die een keur van bedrijven onder haar paraplu heeft. Onder meer NRC was in het verleden in handen van Egeria. Andere bedrijven die Egeria onder meer heeft zijn schoorsteenfabrikant M&G Group, Izico – dat diepvriessnacks produceert, en make-upfabrikant Koninklijke Sanders. Bedrijven moeten een Nederlandse link hebben en teminste 25 procent redenement opleveren bij verkoop.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook