Huges krijgt alsnog ontslagvergoeding

Huges krijgt alsnog ontslagvergoeding

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Huges krijgt alsnog ontslagvergoeding

Oud-topman van NS Timo Huges krijgt wat hij vroeg: een ontslagvergoeding van ongeveer 175.000 euro. Daarmee voorkomen NS en het Rijk een slepende juridische procedure.

In een brief aan de Tweede Kamer stelt minister Dijsselbloem, als enige aandeelhouder van NS, dat onvolkomenheden bij het ontslag van Huges de juridische positie van NS hebben verzwakt. Dijsselbloem betreurt zijn uitspraak dat er geen sprake zou zijn van een vertrekvergoeding. “Die uitspraak kan ik gegeven het verloop van het ontslag niet gestand doen”, aldus de minister.

Het vertrouwen in Huges is opgezegd op 5 juni, maar hij is pas rechtsgeldig ontslagen op 10 juli. Hij ontvangt zijn salaris over de maand juli plus een bedrag dat gelijk is aan zijn salaris gedurende de opzegtermijn van zes maanden. Hij ziet af van de ontslagvergoeding ter hoogte van een jaarsalaris, waarop hij volgens NS aanspraak zou kunnen maken en hij betaalt zijn bonus over 2014 vrijwillig terug. Per saldo betaalt NS 175.000 euro bruto aan Huges.

Huges eiste dinsdag in een aangekondigd kort geding, dat op 12 augustus zou dienen, een vergoeding van ongeveer 180.000 euro. Met de snelle afkoopregeling voorkomen NS en Dijsselbloem een nieuwe golf van publiciteit over de dubieuze rol van Huges en NS bij de aanbesteding van de concessie Limburg, het uitbetalen van een bonus aan Huges zonder toestemming van de raad van commissarissen en het rommelige ontslag van de ex-topman.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook