Papieren keuzedagen minder lang geldig

Papieren keuzedagen minder lang geldig

Papieren keuzedagen voor 60-plussers zijn op minder momenten geldig dan hetzelfde product op de OV-chipkaart. NS heeft de wijziging in de productvoorwaarden ook niet gecommuniceerd, zegt de Unie KBO.

Begin dit jaar kwamen de papieren keuzedagen weer terug. Elke 60-plusser met een Voordeelurenabonnement kan voor 24,50 euro zeven dagkaarten bestellen. Maar nu blijken de voorwaarden van de papieren versie te verschillen met de versie die op de OV-chipkaart geladen staat. De papieren versie is in juli, augustus en de week tussen Kerst en Nieuwjaar op doordeweeks niet vóór 9.00 uur geldig. Volgens de ouderenbond Unie KBO heeft NS de productvoorwaarden in augustus aangepast zonder dat te communiceren met de klant.

Het Locov heeft nu in een ongevraagd advies aan NS verzocht om de verandering weer terug te draaien. “Dit verschil is […] ook praktisch hinderlijk, als VDU-abonnementhouders met digitale en papieren keuzedagen er samen vroeg op uit willen gaan met de trein”, zo staat in de brief te lezen. NS was niet bereikbaar voor commentaar.

2 reacties

 1. MvM
  27 augustus 2015 om 17:42

  Het is bij de NS diefstal op diefstal en alles in het geniep. Zij beroepen zich op hun mogelijkheid in de contracten dat “NS de voorwaarden op elk moment kan aanpassen”.
  Contracten ga je SAMEN aan in onderling vertrouwen en wat de NS doet is regelrechte diefstal.
  Dat de onderminister dit openlijk in de Kamercommissie tolereert (“We zijn uniek in de wereld. In geen enkel ander land kun je met één kaart terecht in het hele OV. Daar mogen wij trots op zijn.”) maakt -naast een laag zelfrespect- misschien ook de achtergrond van haar dubbele hoedje duidelijk waarmee ze pronkte op Prinsjesdag 2014 (zie foto ANP via Google).
  Een nieuwe Parlementaire Enquête -nu naar de OV-chipkaart en alle daarmee ondergronds gegane honderden miljoenen euro’s aan overheidsgeld- kan zo’n verwevenheid van belangen in het daglicht brengen.

 2. Mr-W
  27 augustus 2015 om 19:58

  Ook de meereiskorting wordt verandert naar de ongunstige spitsperiode. Dit is ook weer nadelig voor ouderen echtparen die altijd samen reizen, waarbij maar 1tje een abonnement heeft. Voor de eenvoudigheid is het beste als de klant ook de keus krijgt om een oud voordeeluren abonnement aan te schaffen/ die voorwaarde als enige in te voeren ipv voor ieder abonnement wisselende tijden. Kijk maar naar Weekend vrij.

Lees ook