Keolis sprak met NS over overname Qbuzz

Keolis sprak met NS over overname Qbuzz

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Keolis sprak met NS over overname Qbuzz

Het Frans-Canadese Keolis heeft gesproken met NS over een eventuele overname van Qbuzz. Dat bevestigen de directeuren van Keolis-dochter Syntus tegenover OV-Magazine. 

Volgens directeur Cees Anker en adjunct-directeur Emile Broersma is het bij één oriënterend gesprek gebleven. “Maar Keolis is zeker niet de enige”, voegt Anker daaraan toe. Volgens Anker vond het gesprek plaats nádat het winnende bod voor de provincie Utrecht was ingeleverd en is een samenvoeging van Syntus en Qbuzz ‘op redelijke termijn volstrekt niet aan de orde’.

Lees het hele interview met Anker en Broersma: Syntus op koers voor groei

De geruchten over een op handen zijnde overname van Qbuzz door Keolis was een van de redenen voor Connexxion om bezwaar aan te tekenen tegen de winst van Syntus in Utrecht. Volgens Anker is het ‘volstrekte, klinkklare onzin’ dat dat de inschrijving heeft beïnvloed. “Als het nodig is verklaar ik dat zelfs onder ede.”

Volgens Anker en Broersma ligt Syntus goed op koers om de beoogde omzet van 200 miljoen euro per jaar te halen. “We zitten nu rond de 123 miljoen euro. De provincie Utrecht is straks rond de 55 miljoen euro, Enschede–Zwolle–Kampen een kleine 20 miljoen. Daarmee zitten we al bijna op 200 miljoen.” Uiteindelijk wil het bedrijf uitkomen op een jaarlijkse omzet die ligt tussen de 250 en 300 miljoen euro.

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook