Limburg veegt bezwaren Veolia van tafel

Limburg veegt bezwaren Veolia van tafel

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Limburg veegt bezwaren Veolia van tafel

De adviescommissie bezwaarschriften heeft alle bezwaren van Veolia tegen aanbesteding in Limburg niet-ontvankelijk of ongegrond verklaard. Het provinciebestuur gaat daarin mee en blijft dus bij haar keus voor Arriva.

Dat heeft de provincie zojuist bekendgemaakt. Veolia wilde een nieuwe aanbesteding in Limburg, nadat Arriva als nummer 2 de concessie Limburg toch had gekregen toen bleek dat Abellio vuil spel had gespeeld. Volgens de provincie heeft Veolia zich op voorhand al buitenspel gezet, omdat het bedrijf vier miljoen euro extra vroeg, bovenop de 55,5 miljoen euro per jaar die de provincie al bereid was te betalen.

Volgens Veolia was dat nodig, omdat NS met onvoldoende informatie over de brug kwam, maar Limburg stelt daar tegenover dat ook Arriva in dezelfde positie zat en het wel voor dat bedrag kon doen. Ook de provincie Gelderland, die deels verantwoordelijk is voor de Maaslijn, heeft de bezwaren van Veolia naast zich neergelegd.

Veolia laat in een reactie weten de beslissing nog te moeten bestuderen en zal later besluiten of ze nog bezwaar aantekenen bij College van Beroep voor het bedrijfsleven.

Lees het hele advies van de commissie hier (.pdf).

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook