Vier vervoerders voor Friese concessie

Vier vervoerders voor Friese concessie

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Vier vervoerders voor Friese concessie

Op de concessie Zuidoost-Friesland en drie waddeneilanden hebben vier vervoerders ingeschreven: Arriva, Connexxion, EBS en Qbuzz.

Het vervoer in Zuidoost-Friesland gaat in op 11 december 2016 en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland op 1 januari 2017. De vier vervoerders hebben hun offerte vandaag in gediend voor de ‘Zowad’-concessie. Gedeputeerde Staten willen de winnaar op 8 december bekendmaken. Behalve de prijs is ook duurzaamheid een selectiecriterium.

De looptijd van de concessie is vier jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van twee jaar. Hiermee heeft de concessie Zowad dezelfde einddatum als de concessie voor Noord- en Zuidwest-Friesland en Schiermonnikoog.

In 2020 wordt het openbaar vervoer in heel Friesland in één keer aanbesteed. De provincie Fryslân stelt voor de concessie Zowad een subsidie beschikbaar van 12,5 miljoen euro per jaar, voor een periode van vier jaar.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook