Buurtbuschauffeurs publiceren boekje

Buurtbuschauffeurs publiceren boekje

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Buurtbuschauffeurs publiceren boekje

Zeven Brabantse buurtbuschauffeurs en één passagier schreven over hun vermakelijke belevenissen in en om de buurtbus. De verhaaltjes zijn gebundeld in het boek Buurt-Bus-Babbels.

De auteurs en tekenaar waren in hun werkzame leven actief als gynaecoloog, monteur, ingenieur of ambtenaar en wilden na hun pensionering actief blijven. Als buurtbuschauffeur in de regio Oost-Brabant beschrijven ze de gebeurtenissen om hen heen vanuit een relativerende, humoristische blik.

Het initiatief tot het uitgeven van het boekje – 120 pagina’s op A5-formaat – is ontstaan nadat er enkele buurtbus-verhaaltjes in het Eindhovens Dagblad waren verschenen. De commercieel manager van Hermes zag er een boekje in. De initiatiefnemers vonden nog zes andere gelijkgestemde zielen en een ‘creatieve duizendpoot’ maakte er komische tekeningen bij.

Mede door de steun van Hermes en de provincie Noord-Brabant kost het boekje slechts € 9,95. Inclusief verzending € 12,95. De opbrengst gaat vrijwel volledig naar KWF Kankerbestrijding. Lees hier een kort verhaal uit het boekje: Liggend Vervoer.

Initiatiefnemer Frans Heesakkers: “Met de 1200 exemplaren van de eerste druk proberen we een opbrengst te realiseren van 12.000 euro voor KWF. Mogelijk komt er een tweede druk. Daarnaast willen we meer bekendheid geven aan de buurtbus. Misschien kan ons boekje andere buurtbusverenigingen in het land inspireren. Diverse besturen van buurtbusverenigingen hebben al laten weten dat ze het boekje cadeau willen doen aan hun vrijwilligers.”

Het boekje is te bestellen via buurtbusbabbels@gmail.com. De verzending per post kost 12,95 euro, over te maken op rek.nr. NL80 INGB 0751 5056 92 t.n.v. F.J.P. Heesakkers en E.F.M. Burgman.

Meer informatie: https://acties.kwf.nl/buurtbusbabbelsgrappigeverhalen

Foto boven: De makers van Buurt-Bus-Babbels.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.