Annemarie Zuidberg aan de slag bij EBS

Annemarie Zuidberg aan de slag bij EBS

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Annemarie Zuidberg aan de slag bij EBS

Annemarie Zuidberg, de ontslagen directeur bij QBuzz, gaat weer in de sector aan de slag. Als zelfstandig consultant heeft ze inmiddels haar eerste opdracht gekregen bij EBS. Ze zal het bedrijf adviseren bij tenders.

EBS-directeur Wim Kurver bevestigt Annemarie Zuidberg-Tabak per 1 februari te hebben ingehuurd als adviseur. “Annemarie is haar adviesbureau in januari gestart en in de loop van januari zijn wij met elkaar in gesprek gekomen. Wij hebben haar gevraagd ons te adviseren bij tenders, zoals wij hiervoor meerdere adviseurs inhuren omdat wij niet alle kennis zelf in huis hebben en elke tender weer gebruik willen maken van alle relevante kennis die er voorhanden is in de markt”, laat Kurver weten.

Zuidberg werd op 1 februari vorig jaar directeur van QBuzz/Abellio. Na nog geen drie maanden werd zij op non-actief gezet, na gesjoemel in de aanbesteding in Limburg. Het bedrijf trok René de Beer aan, ex-topman bij Veolia. Die speelde bedrijfsinformatie van zijn oude werkgever door naar Abellio. Zuidberg verklaarde toen dat niet alleen zij op de hoogte was van het aantrekken van De Beer, maar ook de hoogste leiding van NS.

NS stelde een integriteitsonderzoek in, nadat enkele e-mails van Qbuzz-medewerkers waren opgedoken. NS-topman Timo Huges zou Zuidberg hebben geïnstrueerd wat zij mocht zeggen tegen de externe onderzoekscommissie. “Tachtig procent van de waarheid is ook de waarheid”, zou Huges haar hebben voorgehouden. In combinatie met een negatief ACM-rapport over machtsmisbruik in Limburg, kostte het ook Huges en Jeff Hoogesteger, directeur van Abellio Holding, de kop.

Gisteren werd bekend dat NS schikte met onder meer Zuidberg en Hoogesteger. Een rechtszaak is daarmee van de baan. Over de details van de schikkingen doen de partijen geen mededelingen.

EBS-directeur Wim Kurver ziet uit naar een goede samenwerking met Zuidberg en heeft zich ervan vergewist dat ze geen concurrentie- of relatiebeding meer heeft. “EBS heeft de ambitie om te groeien in Nederland. Annemarie heeft veel ervaring met aanbestedingen in het openbaar vervoer. Inhoudelijk weet zij als geen ander de vraag van de opdrachtgever en de behoefte van de klant te vertalen in een concrete aanbieding. Wij zijn van haar kennis en ervaring onder de indruk en EBS kan deze kennis goed gebruiken”, aldus Kurver. Zuidberg zelf wil geen commentaar leveren. Met NS heeft ze afgesproken geen uitlatingen in de pers te doen over het afgelopen jaar.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook