‘Verplaats je in de toerist op Schiphol’

‘Verplaats je in de toerist op Schiphol’

door in rubriek reizigers
Reacties uitgeschakeld voor ‘Verplaats je in de toerist op Schiphol’

Voor de buitenlandse toerist die met het vliegtuig op Schiphol aankomt, is het openbaar vervoer lastig te doorgronden. Het kan veel simpeler, overzichtelijker en gebruiksvriendelijker, menen Larissa Lehr, afgestudeerd aan de TU Delft, en haar begeleider Jasper van Kuijk.

Nederlanders hebben goed openbaar vervoer waar de rest van de wereld jaloers op kan zijn. Maar voor buitenlandse bezoekers valt er nog wel wat te verbeteren, zegt Larissa Lehr, een Duitse (26) die een jaar geleden afstudeerde aan de TU Delft op haar onderzoek ‘OV-betalen for international travellers’. Zij interviewde tientallen buitenlandse bezoekers die in Nederland aankomen op Schiphol of Rotterdam Airport en verder willen reizen met het ov.

Lehr: “Als je niet eerder op Schiphol Plaza bent geweest is de aankomst erg verwarrend. Er zijn verschillende uitgangen, het staat vol met retail en het is best donker. Er zijn zoveel borden dat reizigers het overzicht verliezen. Mensen die de trein zoeken lopen automatisch naar buiten, ze hebben niet in de gaten dat ze naar beneden moeten. Buiten zien ze alleen bussen en taxi’s. Sommigen nemen dan maar een bus naar Amsterdam.”

Op Rotterdam Airport is de situatie niet veel beter. “De reiziger die de vertrekhal uitkomt ziet geen bushaltes”,

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook