KNV-directeur Toet stopt per 1 januari

KNV-directeur Toet stopt per 1 januari

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor KNV-directeur Toet stopt per 1 januari

Ad Toet stopt als algemeen directeur van Koninklijk Nederlands Vervoer. Per 1 januari 2018 wordt hij opgevolgd door Hubert Andela (nu secretaris KNV Taxi en Zorgvervoer). Carlo Cahn (secretaris KNV Bus) wordt adjunct-directeur.

Toet was ruim tien jaar algemeen directeur van de werkgeversorganisatie, waarin taxi- en zorgvervoer, touringcarvervoer en spoorgoederenvervoer zijn verenigd. In die periode barstte de economische crisis los en zorgde marktwerking voor de nodige wrijvingen binnen de mobiliteitssector.

De algemeen directeur stuurde aan op een samenhangend en duurzaam mobiliteitssysteem. Dat vereist een nauwere, onderlinge samenwerking waarvoor Toet ook steun kreeg. Sinds kort bedient KNV ook de ov-sector, geholpen door de nieuwe branchevereniging OV-NL.

EU-project
“Voor mij is de cirkel nu rond. Een goed functionerende samenleving heeft efficiënt vervoer van reizigers en goederen nodig. Dat gezamenlijke belang vormde mijn persoonlijke drijfveer en geeft KNV haar koninklijke glans”, aldus Toet. Na zijn vertrek bij KNV zal Ad Toet in opdracht van KNV het tweejarige EU-digitaliseringsproject ELETA leiden, dat de Europese spoorgoederensector efficiënter moet maken.

Mobility as a Service
De komende jaren richt de werkgeversorganisatie zich verder op het optimaliseren van personenvervoer met Mobility as a Service als speerpunt. Voorzitter Bertho Eckhardt: ‘KNV stelt alles in het werk om een prominent, kundig en integere gesprekspartner voor overheid en onze mobiliteitspartners te blijven.”

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook