Huges: Mijn rol in Limburg was erg klein

vrijdag 17 november 2017
timer 2 min

Oud NS-topman Timo Huges heeft voor de rechtbank in 's-Hertogenbosch verklaard dat hij slechts op afstand betrokken was bij de aanbesteding in Limburg. Zijn rol in de hele affaire is dan ook te verwaarlozen, aldus Huges zelf.

Het OM verdenkt Huges ervan dat zijn rol juist cruciaal was en verdenkt de topman van fraude, omkoping en valsheid in geschrifte. Huges zelf zegt onschuldig te zijn. Volgens hem was de aanbesteding in Limburg niet belangrijk en hield hij zich er nauwelijks mee bezig. Wel zette hij af en toe zijn netwerkkwaliteiten in om de zaken te versoepelen, stelde hij voor de rechtbank.

De concessie die 2 miljard euro waard was, was volgens Huges te klein om zich als CEO van NS mee bezig te houden. Bovendien nam NS-dochter Abellio zelfstandig de beslissingen en zijn daar de fouten gemaakt. De constructie met oud-Veolia-topman René de Beer was wellicht op papier verwijtbaar, maar dat gebeurt door de hele sector, betoogden de advocaten. Die stelden bovendien dat belangrijke ontlastende documenten – namelijk de betalingen van adviesbureau PTRM aan De Beer – uit het strafdossier waren weggelaten. Daaruit blijkt volgens hen dat er geen sprake was van een schijnconstructie, maar van een echt dienstverband.

Het OM formuleert de strafeis dinsdag.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.