Oud-NS-top voor de rechter om Limburg

Oud-NS-top voor de rechter om Limburg

Vandaag is de rechtszaak begonnen tegen onder meer voormalig NS-topman Timo Huges en René de Beer, oud-Veolia-directeur in Limburg. Het OM verdenkt hen en NS als bedrijf van onder meer corruptie en valsheid in geschrifte. 

De rechtbank ‘s-Hertogenosch heeft acht dagen voor de behandeling uitgetrokken. NS wilde koste wat kost de concessie Limburg binnenslepen, om zo te voorkomen dat een concurrent toegang zou krijgen tot een deel van het hoofdrailnet. Het bedrijf diende daarom een laag bod in. Bovendien, zo stelt het OM, maakten NS en De Beer gebruik van een schijnconstructie, waarbij de De Beer als ex-Veoliatopman onder zijn concurrentiebeding uit kon komen.

Toen de malversaties aan het licht kwamen, was het einde verhaal voor de bieding van NS en vrijwel de gehele NS-top. De concessie werd gegund aan de nummer 2, Arriva. Een serie rechtszaken en bezwaarprocedures volgden. De strafzaak wordt gezien als het sluitstuk van de hele affaire.

Eén reactie

  1. Eric Oosterling
    18 november 2017 om 17:39

    Beetje overdreven om daar NS voor aan te klagen. OM is zelf zeker niet zuiver!

Lees ook