Ministerie van I&W zet in op MaaS

vrijdag 17 november 2017
timer 1 min

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil, samen met regionale overheden, MaaS-pilots ontwikkelen. Daartoe bereidt het een Europese aanbesteding voor. Ter voorbereiding hierop, organiseert het een marktconsultatie voor geïnteresseerden.

De marktconsultatie verloopt schriftelijk en wordt aangevuld met een bijeenkomst, op 29 november in het Sheraton Hotel op Schiphol Airport. “Concrete ontwikkelingen die we zien en een kans verdienen zijn bijvoorbeeld integrale mobiliteitsapps in Mobility as a Service, de inzet van drones, zelfrijdende (deel)auto’s en hyperloop”, schrijft het ministerie in een brief

In de regionale MaaS-pilotprojecten is de insteek om zoveel mogelijk vervoerswijzen aan te bieden en van deur tot deur te reizen via één betaling. In elke pilot werkt het ministerie samen met een regionale overheid, die om zijn beurt weer zorgt voor samenwerking met experts op dit gebied. De bedoeling is dat de pilots wel landelijk opschaalbaar zijn.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.