Stem op de Blije Reizigersprijs

Stem op de Blije Reizigersprijs

Ook dit jaar reikt Raiforum weer de Blije Reizigersprijs uit. Reizigers kunnen nog stemmen tot 15 november, de publieksprijs wordt uitgereikt op 29 november. De Blije Reizigers Vakprijs wordt dit jaar weer uitgereikt door OV-Magazine.

 1. Prijsvergelijker
  Met de vernieuwde prijsvergelijker van Treinreiziger.nl kunnen alle soorten kaartjes en treinacties met elkaar worden vergeleken. Daardoor is het goedkoopste ticket snel te vinden. De vergelijker is ook bruikbaar voor treinreizen naar enkele belangrijke Belgische steden. De speciale app geeft bovendien push-meldingen bij nieuwe treinacties.
 1. Liftpaal in Oldemarkt
  De werkgroep ‘Nieuwe tijd voor Mobiliteit’ heeft een speciale Facebookgroep ‘Liftpaal Oldemarkt’ bedacht. Dit biedt de mogelijkheid om spontaan of op afspraak te liften bij een fysieke liftpaal. Een handige aanvulling op het bestaande ov, omdat in Oldemarkt en omgeving na 19.30 uur en in het weekend geen bus rijdt.
 1. Breng flex. Flexibel deelvervoer op afroep: via een app of per telefoon kunnen reizigers een deeltaxi bestellen. De gebruiker kan zelf de vertrek- en bestemmingshalte en het aantal meereizenden opgeven. Bij boeking wordt de rittijd bij benadering gegeven en wordt de dichtstbijzijnde chauffeur gezocht. Verder zijn via de app ook de dichtstbijzijnde ov-haltes te vinden.
 1. Jijblij-Wijblij
  Keolis (destijds Syntus) maakte reizen met de bus een jaar lang (van februari 2016 t/m februari 2017) aangenamer, door allerlei verrassende acties. Zo deelde de vervoerder onder meer op Valentijnsdag rozen uit en tijdens Sinterklaas chocoladeletters. Met de actie wilde Keolis de reizigersbeleving verhogen.
 1. Experience Trains
  Deze actie van NS was ook bedoeld om de beleving te verhogen met acties, die in samenwerking met partners van NS worden ontwikkeld. Zo reed tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam een speciale bioscooptrein.

Eén reactie

 1. Els
  16 november 2017 om 11:08

  Eenmaal per maand gaan wij als vriendinnengroep eropuit. En altijd met de trein. Wij zijn dus echte blije reizigers die altijd proberen er een leuke, gezellige en betaalbare dag van te maken.

Lees ook