Publiek Vervoer definitief aanbesteed

Publiek Vervoer definitief aanbesteed

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor Publiek Vervoer definitief aanbesteed

De levering van publiek vervoer in Groningen en Drenthe is definitief gegund aan Connexxion en een aantal taxibedrijven. De bedrijven zijn de komende jaren verantwoordelijk voor de uitvoering van kleinschalig vervoer, zoals Wmo- en leerlingenvervoer, buurtbussen en vervoer op afroep.

Publiek Vervoer is opgedeeld in vijf percelen die gegund zijn aan Taxi Nuis, UVO, Connexxion in combinatie met De Grooth vervoer, De Vier Gewesten in combinatie met Taxi Dorenbos en TCZ. Zij zullen per 9 april 2018 voor publiek vervoer gaan rijden.

Ruim twee jaar geleden zetten 35 gemeenten, de provincies Groningen en Drenthe en het OV-bureau Groningen Drenthe, de aanbesteding in de markt. In de aanbesteding zitten het Wmo-vervoer, het leerlingenvervoer, Participatiewetvervoer, de Hubtaxi en ondersteuning van buurtbussen en lokaal vervoer.

De gunning was een complex proces waarbij een van de verliezende partijen, ZCN Totaalvervoer, dreigde een kort geding aan te spannen. Dat kort geding trok ZCN echter in. In plaats daarvan liet het bedrijf de Commissie van Aanbestedingsexperts naar de klachten kijken. De commissie, ingesteld door het ministerie van Economische Zaken met als doel het plaatsen van overheidsopdrachten te verbeteren, oordeelde dat drie van de elf klachten gegrond waren. Het oordeel van de commissie is echter niet bindend. Publiek Vervoer ziet op grond van het advies geen aanleiding om tot heraanbesteding over te gaan.

Lees ook: Het Noorden combineert, zónder regiecentrale

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook