Noorden combineert, zónder regiecentrale

Noorden combineert, zónder regiecentrale

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor Noorden combineert, zónder regiecentrale

Met 55 aantrekkelijke overstappunten in Groningen en Drenthe gaan de twee provincies en de gemeenten het doelgroepenvervoer en het ov beter op elkaar aansluiten. De schaal waarop dat gebeurt is uniek in Nederland.

De twee noordelijke provincies, 35 gemeenten en het OV-bureau Groningen Drenthe intensiveren de samenwerking op het gebied van kleinschalig vervoer. Ze hebben samen het projectbureau Publiek Vervoer Groningen Drenthe opgericht, dat het doelgroepenvervoer dit voorjaar heeft aanbesteed. In oktober is de gunning. Aanleiding voor Publiek Vervoer was het aflopen van de contracten voor het Wmo- en leerlingenvervoer per 2018.

Door onder meer het Wmo- en leerlingenvervoer, het Regiotaxi- en het Buurtbusvervoer op elkaar af te stemmen kan het vervoer doelmatiger worden uitgevoerd, is de gedachte. Niemand schiet er immers iets mee op dat busjes voor verschillende doelgroepen praktisch leeg achter elkaar aan rijden. Doel van de operatie is dunbevolkte gebieden goed ontsluiten en het vervoer betaalbaar houden.

Harry Hoefsloot, adviseur van het Expertisecentrum van de gemeente Emmen is als projectmanager uitgeleend aan Publiek Vervoer. “Binnenkort tekenen we de contracten met de vervoerders. Er ligt al een gemeenschappelijke regeling voor een klein uitvoerend team namens de gemeenten en het OV-bureau.” Dat team komt in hetzelfde kantoor als

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook