Miljoenenstrop dreigt bij Zwolle-Kampen

Miljoenenstrop dreigt bij Zwolle-Kampen

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Miljoenenstrop dreigt bij Zwolle-Kampen

Door fouten bij de heraanleg van de spoorlijn Zwolle-Kampen gaat het nieuwe station Zwolle Stadshagen komende zondag niet open. De bodem blijkt de hogere snelheid van de nieuwe trein niet aan te kunnen.

Dat bevestigt ProRail tegenover OV-Magazine. Vanavond was er een spoedoverleg op het provinciehuis in Zwolle om de zaak te bespreken. De spoorlijn Zwolle-Kampen is de afgelopen maanden door ProRail helemaal gesaneerd en onder de draad gebracht; een klus die volgens de spoorbeheerder enorm complex was. De bedoeling was dat de trein van de nieuwe vervoerder Keolis zou stoppen in de Zwolse Vinex-wijk Stadshagen.

Lees ook: Drie opdrachtgevers bij ombouw Kamperlijn

Om dezelfde rijtijd te halen als nu, moet de snelheid wel omhoog van 100 naar 140 kilometer per uur. De dienstregeling was al krap, doordat de onderstations verkeerd zijn ingericht. Het vermogen van de onderstations (zowel die tussen Zwolle en Kampen als tussen Zwolle en Wierden) is ontworpen met de verkeerde trein als uitgangspunt, waardoor de FLIRT van Keolis moet worden afgeknepen.

“Tijdens testritten rezen er problemen”, aldus een woordvoerder van ProRail. De bodem kan de verhoogde snelheid niet aan. Het spoor en de bovenleiding gaan als het ware golven, waardoor de trein niet meer goed

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook