Rover: één ov-netwerk in Randstad-Noord

Rover: één ov-netwerk in Randstad-Noord

Het ov in de Noordelijke Randstad dreigt vast te lopen, waarschuwt Rover-voorzitter Arriën Kruyt. Volgens de reizigersorganisatie moet Metropoolregio Amsterdam nadenken over één ov-netwerk, met rechtstreekse verbindingen die vaker rijden.

Gisteren overhandigde Kruyt een notitie met belangrijke knelpunten aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Door de verstedelijking in de Randstad houdt de netwerkontwikkeling de vraag niet bij, schrijft Rover. De organisatie formuleert zeven actiepunten, die genomen moeten worden. En om dat voor elkaar te krijgen, moet worden afgestapt van het huidige beleid.

Momenteel moeten reizigers te vaak overstappen en hebben zij te maken met verschillende vervoerders en tarieven. Wanneer bijvoorbeeld de bus vast staat in de file en geen vrije baan heeft, missen zij hun aansluiting. Rover stuurt aan op een integrale sturing van alle verschillende vervoersvormen.

Daarom moet er een samenhangend plan komen om één ov-netwerk te realiseren. Momenteel is de OV-Toekomstvisie 2040 in de maak, die deze zomer klaar moet zijn. Rover wil daar een constructieve bijdrage aan leveren.

Eén reactie

  1. Leeuw
    24 januari 2018 om 13:54

    Jammer dat Landelijk ROVER alleen maar naar Amsterdam kijkt.
    Door de aanhoudende bezuinigingen van MRDH dreigen in de Haagse Regio nog veel grotere problemen. En daar kan je geen wegen meer bijbouwen en heb je het OV de komende jaren keihard nodig om Den Haag nog in- en uit te komen. Zeker vanuit het westelijk deel van de stad (de zee-kant).

Lees ook