Deze site bundelt MaaS-initiatieven

Deze site bundelt MaaS-initiatieven

door in rubriek ketenvervoer
Reacties uitgeschakeld voor Deze site bundelt MaaS-initiatieven

In Nederland worden veel verschillende MaaS-initiatieven en -mogelijkheden ontwikkeld. Maar aan een overzicht hiervan ontbreekt het nog. En daar wil MaaSkaart.nl verandering in brengen. De website werd op 6 maart, tijdens het MaaS-congres in Rotterdam, gelanceerd.

MaaSkaart.nl is een initiatief van APPM Management Consultants en Goudappel Coffeng. “Het doel van de kaart is om een overzicht te bieden van MaaS-projecten en de status daarvan”, vertelt Bob Brandjes, projectmanager ‘Smart Mobility’ bij APPM Management Consultants.

Bob Brandjes tijdens de lancering op het MaaS-congres.

Marktpartijen zijn op dit moment nog niet aangesloten. “Maar dat willen we zo snel mogelijk organiseren: we willen afspraken maken met gebruikers, vervoerders, datapartijen en overheden van MaaS-projecten”, gaat Brandjes verder. “Het doel is om de service zo hoog mogelijk te krijgen. Dat is de belangrijkste letter van MaaS.”

Door een overzicht te bieden van MaaS-initiatieven en vervoermiddelen die door commerciële partijen worden aangeboden, worden mobiliteitsaanbieders, overheden, projecten en gebruikers met elkaar in contact gebracht. Zo wordt het mogelijk om de kwaliteit van diensten aan gebruikers naar een hoger niveau te brengen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook