Studie naar keuze bedrijven bij stations

Studie naar keuze bedrijven bij stations

door in rubriek onderzoek
Reacties uitgeschakeld voor Studie naar keuze bedrijven bij stations

Bedrijven met vooral kantoren hechten veel waarde aan de nabijheid van een treinstation, terwijl retailbedrijven juist meer waarde hechten aan een locatie die daar wat verder vanaf ligt. Dat blijkt uit onderzoek van Yuval Kantor, die op 16 april promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Uit zijn studie blijkt verder dat een treinstation dat verder ligt dan op loopafstand geen effect heeft op de vastgoedprijs. Stations worden alleen hoog gewaardeerd als ze een hoogwaardige dienstregeling hebben. Stations met enkel stoptreinen, hebben geen invloed op de vastgoedprijzen.

Kantor onderzocht de relatie tussen bereikbaarheid en locatiekeuze vanuit het perspectief van ondernemingen en gezinnen in meerdere ruimtelijke studies. Eén van die studies gaat over de directe voordelen die de nabijheid van een treinstation oplevert voor bedrijven.

Over het onderzoek
Het promotieonderzoek van Yuval Kantor ‘Transport and spatial development in a multimodal network context’ waaruit het proefschrift ‘Urban Form and the Labor Market’ voortkwam, maakt deel uit van het programma Strategy towards Sustainable and Reliable Multi-modal Transport in the Randstad (SRMT), een onderdeel van het NWO-programma Duurzame Bereikbaarheid van de Randstad. Promotoren zijn prof. dr. Jos van Ommeren en prof. dr. Jan Rouwendal.

Het hele artikel leest u op Verkeerskunde.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook