Frank Visser gaat van NS naar Rover

Frank Visser gaat van NS naar Rover

door in rubriek reizigers
Reacties uitgeschakeld voor Frank Visser gaat van NS naar Rover

Een opmerkelijke overstap in het openbaar vervoer: Frank Visser (40) heeft NS verlaten en begint op 1 september als beleidsmedewerker bij Rover.

Bij de reizigersvereniging neemt Visser deels de portefeuille over van senior beleidsmedewerker Tim Boric (64), die op 1 januari 2019 met pensioen gaat. De afgelopen twee jaar was Visser senior adviseur stakeholdermanagement bij NS. Daar onderhield hij contacten met overheden en reizigersorganisaties over veranderingen in de dienstregeling.

Visser stapt over naar Rover omdat hij zich in zijn nieuwe functie meer inhoudelijk kan inzetten voor beter openbaar vervoer. “Met het team van medewerkers en vrijwilligers van Rover wil ik me sterk maken voor meer investeringen in het openbaar vervoer, zowel landelijk als regionaal. Zodat treinen, bussen en trams sneller en vaker kunnen rijden en beter op elkaar aansluiten.”

Visser blijft naast zijn werk bij Rover fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Haarlem. Tot 1 september 2016 was Visser tien jaar fractiemedewerker mobiliteit, wonen en milieu van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Zijn initiatieven en plannen die hij in Den Haag ontwikkelden, leidden tot zijn Spoorvisie 2040. OV-Magazine zette hem in februari 2014 op de eerste plaats van persoonlijkheden die in het openbaar vervoer zaken in beweging zetten: “Enthousiasteling, luis in de pels, visionair en veranderaar ineen”.

Nog meer veranderingen bij Rover: directeur Ineke van der Werf (52) maakt ‘met pijn in haar hart’  plaats voor een nog te vinden opvolger. Reden is de invoering van een directiemodel, waarbij de directeur het boegbeeld van de vereniging wordt. Nu is dat nog een vrijwillige voorzitter. Het krimpende ledental, de veranderende mobiliteit en het lastiger vinden van vrijwilligers dwingen de vereniging tot een omslag en verjonging.

“Met deze nieuwe koers van het bestuur is het een goed moment om plaats te maken voor iemand anders en voor mij om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”, aldus Van der Werf. Zij begon in 1996 bij Rover als bestuurslid, werd coördinator van het kantoor en is sinds 2008 directeur. Op 1 september legt ze die functie neer. Ze blijft wel redactielid van het blad De Reiziger.

Marc Maartens

Over Marc

Marc Maartens is adviseur-publicist op het vlak van verkeer en vervoer. Hij geeft adviezen, leidt bijeenkomsten, verzorgt colleges, draait mee in projecten en schrijft vakartikelen.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook