John Pommer nieuwe directeur KpVV

maandag 17 september 2018
timer 2 min

John Pommer is de nieuwe directeur van het Kennisprogramma Verkeer en Vervoer (CROW-KpVV), dat CROW uitvoert in opdracht van het IPO, De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en de Vervoerregio Amsterdam.

Pommer (56) is de opvolger van Wim van Tilburg, die veertien jaar directeur was.

Wim van Tilburg draagt zijn werkzaamheden de komende maanden over aan John Pommer. Van Tilburg werkt bij CROW het komende jaar aan projecten als de vernieuwing van de OV-Klantenbarometer en de mobiliteitstransitie. Medio volgend jaar gaat hij met pensioen.

In het volgende nummer van OV-Magazine, verschijnt een interview met Wim van Tilburg.

Ruime ervaring
John Pommer heeft ruime ervaring met programmamanagement op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en wetenschap; samen de ‘triple helix’ genoemd. In de eerste jaren van zijn carrière hield Pommer zich bezig met modelontwikkeling voor Rijkswaterstaat. Later werkte hij onder meer nog bij Connekt, een publiek-privaat mobiliteitsplatform. Hier ontwikkelde hij het procesmanagement dat nodig is om belangen van de verschillende partijen bijeen te brengen voor innovatieve en succesvolle samenwerkingsverbanden.

Projectleider
Van medio 2013 tot en met 2016 heeft Pommer voor CROW-KpVV een project geleid met als doel het verbeteren van de databeschikbaarheid en informatievoorziening voor decentrale overheden op het gebied van collectief vervoer. Eind 2015 is daar het programmamanagement van Collectief Vervoer bij gekomen. In die functie heeft Pommer zich onder andere bezig gehouden met de aansluiting van NS bij de OV Klantenbarometer en bij de opzet van het dashboard deur-tot-deur.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.