Bremervoerde krijgt eerste waterstoftankstation voor passagierstreinen

In het Duitse Bremervoerde moet het eerste waterstoftankstation voor passagierstreinen verrijzen. In 2022 worden de regionale Coradia iLint-treinen hier van brandstof voorzien. De bouw van het tankstation begint in september. De start van het project werd ingeluid met  het symbolisch openbreken van de grond door vertegenwoordigers van de deelstaat Nedersaksen en betrokken bedrijven.
De waterstoftreinen hebben eerst een testfase van achttien maanden doorstaan. Hiervoor werden twee waterstoftreinen ingezet. De bouw van het waterstoftankstation en de inzet van nog eens 12 waterstoftreinen is de tweede fase van het project. 
Het station wordt gebouwd en geëxploiteerd door het duitse bedrijf Linde in opdracht van LNVG, het regionale transportbedrijf in Nedersaksen. Het nieuwe tankstation heeft een capaciteit van 1600 kilogram waterstof per dag. Dit is voldoende om de 14 treinen dagelijks af te kunnen tanken. De treinen zelf hebben eeen actieradius van 1000 kilometer.

Laat een reactie achter

Lees ook