Kom naar de OV Expo 2020

dinsdag 15 september 2020
timer 2 min

Het wordt tijd om te kijken naar alle innovaties die op komst zijn en naar de andere uitdagingen waar de sector voor staat. Vooruitkijken en leren gebeurt tijdens OV Expo en het OV Expo Congres, op donderdag 8 oktober in Expo Houten en online.

OV Expo 2020 biedt een platform waar de nieuwste producten, technieken en diensten getoond en gedemonstreerd worden. De beursvloer is dé plek voor nieuwe ontmoetingen, de broodnodige uitwisseling van kennis en de tentoonstelling van innovaties in de OV-sector. OV Expo 2020 is de OV-brede opvolger van BusVision 2018 en vindt tegelijkertijd plaats met Taxi Expo. Exposanten zijn onder meer busfabrikanten CaetanoBus, Ebusco en Hess.

Congres

Op het OV Expo Congres staan twee thema’s centraal. Eerst gaan sprekers dieper in op opties om het OV weer aantrekkelijk te maken voor reizigers. Later wordt onder de loep genomen hoe de crisis kan worden aangegrepen om een zwengel te geven aan het verbeteren van het OV op de dunne lijnen. Hoe houd je die bereikbaar, zeker als de coronacrisis blijft doorsudderen?

Verschillende toonaangevende sprekers delen hun expertise. Dit zijn onder andere:

  • Ivo Steffens (NS) over het aanpassen van de treinabonnementen aan de nieuwe reiswensen
  • Vincent Wever (Goudappel Coffeng) met tips en trucs vanuit gedragsperspectief om de reiziger terug te winnen
  • Rutger Schonis (D66) en Mustafa Amhaouch (PvdA) over de rol van het Rijk bij de toekomst van het OV
  • Harmen Krusemeijer (DTV Consultants) over het verbeteren van de zelfredzaamheid van senioren
  • Niels van Oort (Smart Public Transport Lab) over de verschillende vormen van vraaggestuurd OV

Beide thema’s worden behandeld vanuit een talkshowsetting: met scherpe interviews, rondetafeldiscussies, pitches en korte reportages. Zo is de dag ook interessant voor wie thuis meekijkt.

Coronaproof

Om te zorgen voor veilige en verantwoorde deelname aan beide beurzen, neemt de organisatie diverse maatregelen. Zo is de gehele beursvloer is opgebouwd uit éénrichtingspaden.

Aanmelden

Deelname aan de vakbeurs is gratis voor iedereen die werkzaam is bij ov-bedrijven en overheden. In verband met beperkte capaciteit is het belangrijk dat deelnemers hun toegang zo snel mogelijk reserveren. Annuleren kan vrijblijvend tot 24 uur van tevoren. Aanmelden kan via www.ov-expo.nl/registratie.

Tickets voor het OV Expo Congres zijn verkrijgbaar vanaf 169 euro. Aanmelden kan via www.ov-expo.nl/registratie. Annuleren van deelname op locatie of omboeken naar online deelname kan vrijblijvend tot 48 uur van tevoren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.