‘Be in, be out’ wint UITP Recognition Award

dinsdag 6 juni 2023

Betaalsysteem ‘Be in, be out’ won op maandag 5 juni een Recognition Award van de International Association of Public Transport (UITP). Dankzij deze innovatieve betaalmethode kunnen reizigers volledig drempelvrij in- en uitchecken in de bus. Initiatiefnemers mobyyou en Transdev namen de prijs in ontvangst op het tweejaarlijkse UITP-congres, dat dit jaar in Barcelona georganiseerd wordt.

Met behulp van de bluetooth-technologie op je telefoon maakt Be in, be out ('BiBo') het in- en uitchecken in het openbaar vervoer volledig moeiteloos. Je telefoon maakt automatisch verbinding met de bus zodra je instapt en je checkt net zo gemakkelijk uit als je uitstapt. Dit innovatieve systeem is ontwikkeld door betaalplatform mobyyou. Transdev Nederland maakte als eerste vervoerder in Nederland de stap naar de implementatie van BiBo. Reizigers op buslijnen 407 en 408 in Eindhoven maken sinds mei 2022 gebruik van deze manier van naadloos in- en uitchecken.

Dankzij het succes van deze pilot is Be in, be out binnenkort in heel Zuidoost-Brabant beschikbaar. Transdev en mobyyou werken bovendien samen aan het aanbod van extra voordeel voor Be in, be out reizigers. Zo krijgen gebruikers van de mobyyou app in de nabije toekomst ook de mogelijkheid om extra voordeel te ontvangen van andere aangesloten organisaties.

In- en uitchecken met je telefoon in je broekzak

Peter van Herp, CEO van betaalplatform mobyyou, ziet in de prijs een erkenning voor potentie van ‘Be in, be out’: ‘De succesvolle introductie in Eindhoven liet al zien dat onze technologie in een behoefte voorziet. Steeds meer reizigers maken gebruik van BiBo. Uiteindelijk gunnen we alle reizigers het gemak van in- en uitchecken met je telefoon in je broekzak."

Manu Lageirse, CEO Transdev Nederland, deelt de ambities van Peter: ‘Betalen in het openbaar vervoer wordt steeds gemakkelijker, we nemen steeds meer drempels weg voor onze reizigers. Transdev is ervan overtuigd dat makkelijker betalen helpt om nieuwe reizigers in het OV te verwelkomen. Ik ben er trots op dat Transdev als eerste vervoerder Be in, be out heeft geïntroduceerd en heb er alle vertrouwen in dat deze drempelloze manier van betalen beschikbaar wordt voor alle OV-reizigers. In Nederland en daarbuiten, want betaalgemak hoort geen grenzen te kennen. Mijn dank gaat daarbij uit naar provincie Noord-Brabant. Ook de provincie zag de potentie van BiBo en heeft de pilot daarom volop ondersteund en omarmd.’

Over Transdev

Transdev Nederland is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. We zijn actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis. Van bussen, treinen en taxi’s tot ambulances en zelfs autonome shuttles, onze voertuigen vind je door het hele land.

Mobiliteit zorgt voor verbinding tussen mensen. Transdev zorgt voor maatwerk op het gebied van plannen, betalen en vervoeren. Servicegericht werken, verbeteren en innoveren kunnen we niet zonder onze ruim 7000 medewerkers. Onze mensen hebben totaal verschillende achtergronden en werken samen aan ons gemeenschappelijke doel: de best mogelijke mobiliteit en zorg bieden.