Elf miljoen voor vernieuwing stationsomgeving Tilburg Universiteit

donderdag 6 juli 2023

De Rijksoverheid stelt elf miljoen euro beschikbaar voor het 'Kenniskwartier' in Tilburg. Dit wordt ubfezer voor onder meer de vernieuwing van station Universiteit en omgeving. Eerder kwam al vier miljoen euro vrij voor woningbouw bij de Westermarkt.

De gemeente wil van station Tilburg Universiteit in Tilburg-West graag een herkenbare, belangrijke aankomstplek in de stad maken. Dit moet tot stand komen door de openbare ruimte te vernieuwen, de structuur te verbeteren en woningen toe te voegen.

Wethouder Bas van der Pol van Stedelijke Ontwikkeling: "We kunnen met deze bijdrage de eerste stappen gaan zetten voor de vernieuwing van station Tilburg Universiteit. Deze rijksgelden zijn opnieuw een steun in de rug voor het realiseren van onze ambities in het Kenniskwartier. Fijn nieuws voor de benodigde mobiliteitstransitie die het Rijk samen met de provincie, NS, Prorail en de gemeente verder gaat onderzoeken."

Gebiedsvisie Kenniskwartier Tilburg

De komende jaren ontwikkelt de gemeente Tilburg het Kenniskwartier: het gebied tussen Ringbaan-West, Professor Cobbenhagenlaan, Tilburg University, Stadsbos013 en de Westermarkt. Er komen onder andere meer woningen en meer ruimte voor groen en er is aandacht voor sociale vraagstukken zoals armoede en eenzaamheid. 

De ambities van de gemeente voor het Kenniskwartier zijn vastgelegd in de gebiedsvisie.Deze is via deze link in te zien.

Bron: gemeente Tilburg