Zero Emissie Conferentie 2023

donderdag 9 februari 2023

De afgelopen jaren heeft de ov-sector veel stappen gezet richting verschoning van het openbaar vervoer. Elektrische bussen zijn allang geen rocket science meer. Opdrachtgevers en vervoerders zijn wel gek als ze in Nederland nog diesel aanschaffen. Daarom kijken we terug op het succes en blikken ook vooruit: wat is de volgende stap?

Op donderdagochtend 13 april is de Zero Emissie Conferentie te gast bij kennis- en innovatie-centrum ElaadNL in Arnhem. Reserveer deze datum alvast in uw agenda.

Dagvoorzitter Marc Maartens bespreekt in een aantal panelgesprekken de meest actuele thema’s. Zo praat de ov-sector u bij over de nieuwste ontwikkelingen rondom zero emissie in het ov. In vijf panelgesprekken bespreken we de meest actuele thema’s.

Heeft de sector longc-ov-id?

De coronacrisis heeft er stevig ingehakt in de ov-wereld. Hoe verloopt het reizigersherstel eigenlijk? Moet de sector rekening houden met minder reizigers en is dat eigenlijk erg? Gaan we de zero-emissieambities nog wel halen? En kunnen we 'duurzaamheid' inzetten om reizigers weer het ov in te krijgen?

We blikken terug en kijken vooruit met Jan van Selm (DOVA) en Niels van Oort (TU Delft).

Elektriciteitsnetwerk onder spanning?

We moeten nog behoorlijk wat bussen elektrificeren, maar netbeheerders kunnen nu al bijna geen nieuwe aansluitingen meer realiseren. Nieuwe wetgeving is in de maak, maar tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben. Wat kunnen we voor slimme dingen doen om de elektrificatie toch door te zetten?

Vier experts laten hun licht schijnen over deze problematiek. Te weten: Paul Broos (ElaadNL), Gerard Hellburg (Vervoerregio Amsterdam), Michel van der Mark (Qbuzz) en Emiel Trommelen (Stevin).

Hoe staat het met de busproducenten?

In 'postzegelland' Nederland is een peloton aan busfabrikanten actief. Zowel van Nederlandse bodem als vanuit verdere oorden. Hoe staan zij ervoor en hoe zien zij de toekomst voor zich? We spreken er een aantal en aansluitend is tijd om hun bussen van dichtbij te bewonderen.

We spreken met Volvo Bus, VDL Bus & Coach en Daimler | Evobus Nederland.

Wanneer gaan we diesel uitfaseren?

Doordat wereldwijd de energieprijzen stijgen, terwijl bijna ons volledige wagenpark op batterijen rijdt of nog moet gaan rijden, wordt de busexploitatie steeds duurder. En dat terwijl vorig jaar al op de ZE-Conferentie werd gesteld dat waterstof een kostenneutraal alternatief is voor batterijen. Is er nog wel een goede businesscase te maken?

Ook wederom komen drie experts aan het woord. Dit keer Han van der Wal (verduurzamingsadviseur), Erwin Stoker (OV-bureau Groningen Drenthe) en Sanne van Breukelen (Cenex Nederland).

Moeten we industriepolitiek willen?

In het Nederlandse aanbestedingslandschap trekken we de eigen industrie niet voor, zoals in landen om ons heen wel gebeurt. Leve de globalisering! Maar daardoor kan het zijn dat vervoerders bijvoorbeeld bussen uit landen met andere normen en waarden kopen, terwijl we in Nederland ook prima busfabrikanten hebben. Verandert de situatie als de fabrieken in Europa staan? En hoe zit dat met de vervoerders, die vrijwel allemaal buitenlandse aandeelhouders hebben?

Moeten we dat eigenlijk wel willen? Kunnen we niet beter rekening houden met de geopolitieke situatie?

Wederom vertellen drie experts u er meer over. Dit zijn Alex de Jong (VDL Bus & Coach), Wijnand Veeneman (TU Delft) en Edmon Oude Elferink (CMS Law).

De tijden

Marc Maartens trapt de dag af om 9.50 en sluit af tegen 13.00 uur. Aanvullend is er een lunch (to go) voor de liefhebbers en optioneel kunnen bezoekers van 13.30 tot 14.15 deelnemen aan een rondleiding door het testlab van ElaadNL.

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier.

zo moeilijk kan het toch niet zijn om een paar busjes te laten rond rijden. ?

Als voormalig goed opgeleide elektro-elektronica-technicus met pensioen.Als er teveel of te weinig energie zal worden geleverd aan onze verouderde stroomnet,en vooral als er heel veel E-Bussen zullen energie-tabben,zoals u kenbaar maakt in 2025?.Via youtube.nl: (tik in) Deutschland im Jahr 2025-Teil 2:Blick Under leben der Zukunft(Reportage)(tik in) Blackout in Deutschland:was tun,wenn die lichten ausgehen?|Arte|SAT.1(tik in) Blackout-wie gut sind wir Hessen auf ohne Strom vorbereitet?|doku.En zal dat ook worden mee genomen!.Tennet heeft 1500 x een stroomuitval weten te voorkomen,in Noord Duitsland,en via omleidingen kan men na een paar uur de afnemers weer van energie voorzien.Vorige week in Arnhem-Noord stroomuitval,en de netbeheerder weet niet waarom?. Waarom in Duitsland wel.Ziet ook:(tik in) Waterstof Rijnstate Elst: die CEO weet ook dat stroomnet kan uitvallen,en daarom als eerste in Europa,het meer gebruik van waterstof,en later kunnen de gebruikers met waterstof-auto's en de bedrijfsauto's van Rijnstate zijn aangepast voor waterstof-gebruik daar waterstof-tanken.Een CEO met toekomst-visie.En dat zijn er maar bar weinig in Nederland.Neem ook kennis van mijn verdere ingezonden reaktisch,inzake waterstof is de Heilige Graal voor een stabiel-stroomnetwerk.Tip: ga over op Satelliet-ontvangst voor meer kennis-overdracht,in de exakte waarheden/bevindingen kennis-verrijking.En dat ontbreekt via Kabelland Nederland tov de Schotel-bezitters.

Om zeker te zijn voor de toekomst te beschikken over energie:en steeds meer energie zullen gaan gebruiken,zullen de kernfusiereaktors daar deel van gaan uitmaken,nu nog in ontwikkeling zowel in Frankrijk/Duitsland.Via youtube.nl (tik in)Germany's New Nuclear Fusion Reaktor SHOCKS the Entire Industry!.(tik in) we went inside the largest Nuclear Fusion Reaktor(tik in) Small Modular kernfusiereaktor.En vooral de Duitse Firma MAN heeft ook een zeer groot aandeel.

De technologische oplossingen voor de nieuwe Energie-bronnen zullen zich sneller gaan ontwikkelen,en vooral de Kernfusiereaktors zullen daar deel van uitmaken,Geen kernafval,maar een klein beetje Thorium.Vooral in de hele wereld is men op zoek naar nieuwe energie-bronnen.Via youtube.nl (tik in) How This Fusion Reactor Will Make Electrity by 2024(tik in) NOOR-Das GröBte sonnekraftwerk der Erde:geeft weer energie uit de div. Afrikaanse landen,als voorbeeld.Waar de Zon 300 dagen! schijnt,voor waterstof-opwekking.En ook energie uit de ruimte,zal zich heel sterk gaan ontwikkelen! ziet via Google.nl Energie uit de ruimte,wat nu nog niet mogelijk is,maar wel in de komende tijd?.

Alle technologische en bestaande techniken oa: wisselstroom/magnetisme/inductie-motor/krachtstroom-transformatoren/draadlose-energie-overdracht/energie-zuinige lampen,zijn ontdekt door:via youtube.nl(tik in) Nikola Tesla's TERRIFYING Invention Has Just Been Revealed in Old Documents.En voor de zekerheid van een stabiel-stroomnetwerk,hebben we nieuwe Energie-bronnen nodig.Windmolens/Zonnepanelen kan gezien worden,als zijnde pulserende energie-opwekking.(tik in)Small Modular Rectors Explained-Nuclear Power's Future?(tik in)Rolls-Royce|Small Modular Reactors: zijn binnen 5 jaar te bouwen,en kunnen in div. provincie's in Nederland geplaats worden.En weet de politiek dit ook?.Maar eerst het belangrijkse verouderde koperen net stroom-leidingen vervangen,maar ook de transformatoren,voor een stabiele netstroom.Daarnaast ontstaat corrosie in de veroudere stroom-leidingen,en dat verhoogt meer weerstand,en kan de zuivere sinus van 50 Hz verlopen,met alle uitval-problemen van dien.Ook om zeker te zijn,dat de E-Bussen kunnen blijven rijden,maar ook het produceren van Waterstof,is de Heilige Graal voor de BV Nederland.Vandaag al bekend geworden,in de Media,dat we aan de vooravond zijn beland van netstroom-uitval.En waarom weet ik dat al vele jaren geleden!.Omdat ik géén kabel-kijker ben,maar globaal 15 jaar al geniet van mijn Schotel,inzake de ontvangs van de exakte waarheden.En daarnaast als voormalig (hobby matig Feedhunter) heel veel kennis kunnen ontvangen,uit de zichtbare kant van de aarde.

Ziet via: waterstofmagazine.nl de ontwikkelingen in gebruik van waterstof,en dat is héél divers.Zoals ik al eerder beaamden dat de Duitse informatie-bronnen,waar ik al 25 jaar over kan beschikken,de exakte waarheden geven,inzake Waterstof-gebruik,en Elektrische aandrijf-systemen kan gezien worden,als een tussen vorm van OV vervoer..Voor die lezers die de Duitse Taal beheersen.Via youtube.nl (tik in)Deutscher Super-Reaktor ermöglicht Energir-Revolution?(tik in) Die Wahrheid über Wasserstoff(tik in) Sauber inZukunft starten|Arte Re:(tik in)Der Lobbykampfums Gas-Grüner Wasserstoff als Alternative? Grontal(tik in) Wasserstoff aus Sonnenlicht||Dink erklärt(tik in)Phoenix plus:Wasserstoff-Stategien.En via mijn Schotel,zijn vooral de Duitse TV/Radio omroepen FTA(FREE TO AIR) te ontvangen via de Astra 19.2 Satelliet.En als voormalig FEEDHUNTER(hobby matig) via: Feedhunter.com de uitleg van Feedhunters,die vele Feeds kunnen ontvangen,die uitgezonden worden via de Up-link satelliet reportage-wagens,voor nieuws uit de zichtbare kant van de aarde.Het is om te huilen,hoe de Kabelkijkers Nederland worden onthouden van de nieuwste technologische innovatie ontwikkelingen.Ziet ook via: NDR.de zap naar Thema A-Z(in het nederlands te vertalen) Energie/windenergie/waterstof etc ontwikkelingen.En daarmee kunnen de Nederlandse Landelijke Media/NPO/NOS/Commerciele/Regionale omroepen,een voorbeeld aannemen.In de exakte kennis overdracht,in het heden en de toekomst.Je kunt de kabelkijkers niets verwijten,in de zeer laag nivea van die laagdrempelige exakte kennis/bevindingen overdracht. We leven in 2023,dom blijven kost geen energie.maar je wel blijven ontwikkelen kost meer energie.En met mijn leeftijd van 78 jaar,blijf ik op de hoogte van het heden en de toekomst,voor de komende kinderen/kleinkinderen.Het zal mijn tijd wel duren!.

wie zijn toch die wijsneusen?,een verkeerde voorstelling geven!.Vandaag in de Media:De stekkerrijders in de knel,door de zeer hoge stroomkosten/weinig laadpalen:eerste laatpaal staat 2km ver,en als ik dat had geweten!.Maar ook waar ik mij jarenlang aan erger,via de weerman/vrouw,vandaag héél veel energie opgewekt,door de hele dag de zon schijnt,en ook als er heel veel wind is,de windmolens daar deel van uitmaken, maar niet zullen horen,als er géén wind is en de zon niet schijnt.In 1980 was een wethouder in Nijmegen,die zei voor het milieu,dat de buren elkaars wasmachine zouden gebruiken,om de beurt.Een CEO van de NS-spooerwegen,kwam uit de zorgsector en zich liet vast nagelen aan een wiek van de windmolen,en die brengen heel veel energie,om de treinen te laten rijden.Daarnaast kun volgens de netstroom-providers,om uitval te voorkomen,overdag de meer energie te gaan gebruiken,oa het aanzetten van de wasmachine/opladen E-auto's/en het vaak opladen van de E-bussen en waarom ook niet volgens mij,de hele dag het koffiezet-apparaat/strijkbout/TV aan en meer stroomgebruikers,om stroomuitval te voorkomen.Energie kun je alleen opslaan via waterstof,maar het zal tot 2050! mogelijk zijn om energie op te slaan,ook voor huishoudelijk gebruik.Ik gebruik géén:Facebook/TokTok intragram etc. maar geef wel door de exakte waarheden,en daarom zal ik ook nooit beschadigd worden of bedreigt,omdat elke lezer kan zien.mijn exakte waarheden die ik kan ontvangen via div. digitale mediums.We hebben onderhand meer van die WC eenden,dan er senioren slecht kunnen autorijden,in de Media aangemerkt,maar dat er meer jongeren met drank/drugs/lachgas en met zeer hoge snelheden het dagelijkse verkeer vele ongelukken veroorzaken.In wat voor land leef ik!.

Via ALLE THEMA's Duurzaamheid zap naar:Waterstof:massa is kassa en Alstrom:waterstof-aandrijving en terug naar Energie pag 3 Onze Energie huishouding moet slimmer,en neem kennis van mijn eerder exakte informatie,die aansluit wat het heden en de toekomst van de toekomst van het heden.Ziet via: youtube.nl ALL Best Advanced Humanoid Robots Until 2029 EP.03 || Male version (tik in) Evolution of Boston Dynamics Sice 2012.Geeft weer de ontwikkelingen van de nieuwste generatie Robots,die héél veel taken kunnen overnemen,om het personeels-tekort op te vangen?.En dat vind ik belangrijker informatie,hoe zal de toekomst er uit gaan zien,in het ov-vervoer en in meer maatschappelijke maatschappelijk verkeer.Ik denk dat in 2050,de wereld er heel anders er uit zal zien.In meer Technologische onderlegde Burgers!,die meer mee gegroeid zijn met technologische innovatie ontwikkelingen!.En minder stomme vragen zullen stellen?.Maar meer interesse zullen hebben,in de technologische ontwikkelingen,die vooral uit de Aziatische landen zullen komen.Daar is het een eer,om met parate kennis,deel te nemen aan de opbouw van hun land,en dat zien als een eer,die hun ouders hebben in de opvoeding,als zeer belangrijk vinden.

Voor die lezers: die meer info willen zien van de werking van de Lithium-battery.Via youtube.nl (tik in) Lithium-ion battery,How does work?: ziet de SEPARATOR,als die knapt,en de gevolgen daarvan,zoals ik al vaker heb kenbaar gemaakt.(tik in) GELON Automatic lithium Ion Battry Assembly line(tik in) 100 KWh lion LIGHT battery Pack(extended version)(tik in) Mercedes Benz battery Sestems Production line for Production line for the Mercedes EQC(tik in)How BMW Electric Batteries Are Made for Elektric cars?(Mega Factories Video) (tik in)Volkswagen:So entstekt eine Batterie für Elektroautos.En dat is heel vele exakte informatie:die ontbreekt voor de Kabelkijkers tov de Schotelbezitters.Maar niets over het gebruik van de waterstof-aandrijvingen.zowel voor de waterstof-bussen/vrachtauto's/waterstof-auto's.

En zoals ik al eerder beaamdem,dat E-Bussen en Hybryde(waterstof) bussen zorgen voor de CO2 vermindering.Via youtube.nl (tik in) Hydrogen Fuel Cell Buses (tik in) Edmonton Hydrogen bus project fuels green hope for Green energy economy(tik in) How will hydrogen power our future?.De exakte keuze's zullen liggen bij de nationale/internationale bestuurders van het openbaarvervoer/opdracht-gevers.

En waarom geven de Duitse TV omroepen,publieke/deelstaat/thema TV programma's,veel meer de exakte waarheden,inzake klimaat/milieu etc. Tov de NPO/Commerciele/Regionale TV/Omroepen?.Via youtube.nl (tik in) Umweltgift in Windrädern:Waarom ein"klimakiller"zur Energiewende beidragen soll|Umschau|MDR (tik in) Der Streit um die windkraft|WDR Doku (tik in) Energiewende:Die stabilität des stromnetzes?Project-Netzstabil(tik in) Ärgenis Windrad,geeft weer als ze in je bebouwde omgeving staan: BOEM-BOUM-BOEM en dan nog de slag-schaduw's.Je kunt er een Bipolaire inzinking van krijgen!,of andere geestelijke afwijkingen.Als netproviders komen we Energie(stroomnet) te kort of er komt teveel energie op een bepaalt moment,in de stroomnet,en dat kan een BLACKOUT veroorzaken,in de 110 kv middelspanning!.En daarom zijn er andere regels ontstaan in de plaatsing van de windmolens,ligt ook aan de lengte van de windvanen,normaal moeten ze 2.4! km ver van elkaar geplaats worden,om windwervingen te voorkomen(uit de wind nemen).En waarom weet ik dat weer!,blijkt van zéér goede informatie-bronnen,en dat ontbreekt via Kabelland Nederland tov de Schotelbezitters.

mijn advies wacht nog 2025 met het kopen van een E-auto's:de ontwikkelingen in de waterstof-techniek zijn in volle gang.En zullen het rijden met E-auto's en verder de aanschaf E-bussen in het ov vervoer,het nakijken kunnen geven!.Via youtube.nl (tik in) Toyota's NEW Revealed NEW Hydrogen Cpmbustion Engine| Combustion Engine|Came hanger!(tik in) The Car Lindustry STUNNED by Toyota's NEW Hydrogen Engine(kleppenmotor met waterstofinjectie)(tik in) Toyota's Engine Runs on Hydrogen!.Via waterstofmagazine en opwegmetwaterstof.nl Waterstof-bestelauto op de Nederlandse Markt Renault Hyvia Master bestelwagens.En zo zal in Nederland het CO2 reductie omarmen,door waterstof-aandrijvingen,en dat is Rijnstate Ziekenhuis Elst/waterstof-treinen/waterstof-vrachtauto's/waterstof-bussen/waterstof-verwarming/waterstof-fietsen/waterstof-vliegtuigen/waterstof-landbouw etc omarmen.En dat kan ook de terugdringen van het stikstof-probleem terugdringen!.Stikstof gebruikte ik in mijn caravan-banden,voordeel met een grotere mocuul,blijven de banden langer op de voorgeschreven spanning,het is een zeer droge gas.die de banden niet zal aantasten,en geven met rijden met een caravan,dat de banden koeler blijven.En dat is weer het voordeel van stikstof gebruik.78% van onze adem die wij dagelijks in ademen bestaat uit stikstof?.Reageer eens de lezers,wat u dagelijks bezig zal houden,in de nieuwe technologische ontwikkelingen.

Elektriciteitsnetwerk onder Spanning?.TenneT in Duitsland kent het energie-transport ook.Maar meer hoogspannings-lijnen-kabels door natuurgebieden is géén optie.Oplossing weer in Duitsland het aanleggen van een gelijkstroom kabel van Noord naar Zuid-duitsland,en om het uithangen van de kabels te voorkomen,die kunnen ontstaan bij zeer veel energie, en door de zonnige-temperaturen ontstaan in de Zomer,en horizon-vervuiling!.Via youyube.nl tik in)TenneT:Verlegung von Glechstrom-Erdkabeln.Geeft weer de gelijkstroom-kabel geplaats ondergronds,en is verder heel duurder in de aannleg,omdat bij gelijkstroom 2 kabel een gesloten system(+ en -) maar heel veel meer energie getransporteerd kan worden,dan via wisselstroom.Wisselstroom kan gezien worden,als een pulserende energie-transport.Ziet nogmaals via youtube.nl (tik in)Mit der Energiewende in den Blackout?,geeft weer het waarom,dat energie-transport moet voldoen aan de zuivere sinus van 50 Hz wisselspanning.En daar hebben we gelijkrichters en transformatoren voor,gezien ook de wet van ohm: U = I x R: spanning= ampare x weerstand:via je eigen meterkast:16 ampare x 230 volt wisselspanning,geeft weer wat u kunt gebruiken in de 1 Phase stroom-aanvoer,bij opladen van een E-auto betreft krachtstroom is er 11 KW/h het maximale in de 3 Phase,en ook belangrijk welke dikte hebben de stroomkabels in uw woonlocatie!.

Hallo,
Helaas door een griep, Corona virus. Moet ik mij afmelden de
Zero Emissie Conferentie. Had de hoop dat het weer beter zou gaan. Ik loop al ruim 2 weken hiermee rond. Hoop dat ik nog op tijd ben? De afmelding. Ik de €95,00 niet hoef te betalen.

Met Vriendelijke groet,
Martijn Roos

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.