ÖBB en DB onthullen nieuw Nightjetinterieur

vrijdag 15 juli 2022

De Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) en de Duitse Spoorwegen (DB) hebben een nieuw interieur voor de Nightjet-slaapcoupé gepresenteerd. Het nieuwe concept gaat 22 oudere Bmz-rijtuigen vervangen en is gebaseerd op de nieuwe Nightjet-rijtuigen die Siemens naar verwachting in 2023 aan ÖBB gaat leveren.

De opgewaardeerde treinen hebben nieuw ontworpen compartimenten met vier zitplaatsen en vaste bedden, wat volgens ÖBB het comfort voor passagiers zal verhogen, met name voor gezinnen. Elke trein biedt ook een volledig toegankelijk compartiment met twee bedden en een toegankelijk toilet voor passagiers met beperkte mobiliteit. Daarnaast is er ruimte voor drie fietsen en zijn er gratis wifi en oplaadpunten aan boord.

De hernieuwde treinen gaan rijden op de routes Zürich - Berlijn, Zürich - Hamburg, Innsbruck - München - Keulen - Amsterdam en Wenen - Keulen.

Mooi dat er fietsen mee kunnen in de toekomst. Maar hoe lang worden de bedden in de nieuwe lay-out?
Blijft dat zo kort als nu, terwijl de gemiddelde lengte in Europa stijgt?

3 Fietsen per treinstel is in de zomermaanden veel te weinig. Beter is om een fietswagon eraan te hangen. Dan kunnen er ook pakjes en dergelijke vervoerd worden, waarmee er weer een extra centje verdiend kan worden.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.