Sector blij met coronaversoepelingen

dinsdag 18 mei 2021
timer 1 min

In het stappenplan om Nederland te versoepelen, vervalt per woensdag 19 mei het advies om het openbaar vervoer alleen te gebruiken voor noodzakelijke reizen. Dat kan gejuich van de sector rekenen.

“Het ov levert een belangrijke bijdrage aan de bewegingsvrijheid van mensen”, zegt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL. “Zij zijn eraan toe en ook onze medewerkers zien de reizigers graag weer terug. Wel roep ik gelijk op: laten we samen ook van deze versoepeling een succes maken.”

Diverse vervoerders en ov-autoriteiten laten ook weten blij te zijn met de versoepelingen. Wel roept iedereen op drukte te vermijden. Peters: "U bent van harte welkom, maar mijd zoveel mogelijk de spits en drukte."

De spreidingsafspraken die de ov-sector met onderwijsinstellingen maakt, zijn hierin essentieel. Want door roosters en het ov-aanbod op elkaar af te stemmen, kan drukte over de dag goed worden verdeeld. Ook worden in verschillende reisplanners inmiddels druktemelders gebruikt, waardoor de reiziger ook van tevoren een indicatie krijgt van de drukte.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.