Storm Eunice legt ov vrijdagmiddag plat

vrijdag 18 februari 2022

ProRail legt samen met en voor vervoerders NS, Arriva, Keolis, Qbuzz en Connexxion het treinverkeer op vrijdagmiddag 18 februari vanaf 14.00 uur stil, omdat de kans dat bomen op het spoor waaien erg groot is. GVB, RET en HTM rijden ook niet en veel regionaal busvervoer wordt tevens gecanceld.

Het hoogtepunt van de storm Eunice wordt vrijdagmiddag 18 februari verwacht. Vanaf 14:00 uur rijden daarom geen binnenlandse en vrijwel geen internationale treinen meer. Het besluit van ProRail om treinverkeer vanaf 14:00 uur stil te leggen raakt ook goederenvervoerders en regionale vervoerders: ook zij kunnen hun treinen dan niet laten rijden.

Voor internationale treinen, check de website van uw reisaanbieder. Dit besluit is genomen met het oog op de veiligheid van reizigers en onze collega’s.

Te gevaarlijk

De kans is groot dat er bomen op het spoor waaien. Ook voor storingsploegen is het verlenen van assistentie of uitvoeren van herstelwerkzaamheden bij zo’n hevige storm te gevaarlijk. ProRail en de vervoerders vinden het heel vervelend dat reizigers en verladers hinder ondervinden. Het advies is om de reisplanner in de gaten te houden en indien mogelijk vrijdag niet te reizen.

Reisplanners

ProRail zal in aanloop naar en tijdens de storm stations en bouwprojecten in de gaten houden. Als het weer veilig is gaan onze storingsploegen en incidentenbestrijders direct aan de slag om het spoor zo snel mogelijk weer beschikbaar te krijgen, zodat treinen kunnen rijden. In de reisplanners zal aangegeven worden wanneer treinen weer kunnen rijden. Naar verwachting is dat deels op zaterdagmorgen.
 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.