CaetanoBus

Louwman Group is de eerste nationale distributie- en service partner van de gerenommeerde Portugese busfabrikant CaetanoBus in Europa. Het eerste tastbare gevolg van deze samenwerking is het op de Nederlandse markt brengen van de batterij-elektrische stadsbus e.City Gold en waterstof-elektrische stadsbus H2.City Gold met Toyota brandstofcel technologie. Hiermee profileert Louwman Group zich nadrukkelijk als innovatiepartner voor nieuwe mobiliteitsdiensten en technologieën met zero emission.

De distributie en service van de batterij- en waterstof-elektrische Caetanobussen, co-branded als Toyota op de Nederlandse markt, is een logische stap voor Louwman Group die ‘toonaangevend in mobiliteit’ als haar Visie ziet. Deze nieuwe activiteit is een logisch gevolg van de zero emissie en waterstof ambities van Louwman Group, Toyota en Caetano en is de eerste stap van Toyota voor het verder uitrollen van haar Toyota brandstofcel technologie samen met partners naar andere vormen van mobiliteit.

Naast de sales als de after sales van de Caetanobussen is Louwman Group ook een aanbieder van slimme totaaloplossingen voor openbaar vervoer dankzij de innovatieve mobiliteitsdiensten van haar verschillende divisies en aan haar gelieerde partners. Hiermee speelt Louwman Group in op de toenemende behoefte aan flexibiliteit in het OV-aanbod met geïntegreerde oplossingen voor MaaS toepassingen (Mobility as a Service), multi modaal reizen en deelmobiliteit.

CaetanoBus, onderdeel van Toyota Caetano Portugal en Mitsui & Co, is sinds 1946 een fabrikant van bussen en chassis in Portugal. Het bedrijf heeft een sterk aanbod van voertuigen voor gebruik in steden en op luchthavens. Dat is het resultaat van de technologische capaciteit om unieke, klantgerichte mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen. Zo is CaetanoBus ook de fabrikant van COBUS, wereldwijd marktleider in busvervoer op luchthavens.

Bezoekadres

Steurweg 8 Raamsdonksveer, Nederland.

Artikelen, evenementen & downloads van CaetanoBus