Vier directeuren ProRail

De nieuwe topstructuur van ProRail is nagenoeg rond. Die bestaat sinds april 2016 uit een Raad van Bestuur (Pier Eringa, John Voppen en Hans van Leeuwen) en een Executive Committee van acht leden. In dat uitvoeringscomité zijn nu vier directeuren benoemd.
Wouter van Dijk (1970) wordt per 15 augustus directeur Vervoer en Dienstregeling en is dan verantwoordelijk voor de capaciteitsverdeling op het spoor en de dienstverlening aan de vervoerders. Hiervoor was hij director Logistics bij het Havenbedrijf Rotterdam, waar hij betrokken was bij de integratie van Keyrail in ProRail.
Ans RietstraAns Rietstra (1965) is per 1 augustus directeur Projecten en daarmee verantwoordelijk voor de uitvoering van zo’n 1200 spoorprojecten per jaar. De afgelopen vier jaar was zij algemeen directeur Stadsbeheer bij de gemeente Den Haag.
Karel_van_GilsKarel van Gils (1966) is per 1 augustus als directeur assetmanagement verantwoordelijk voor het onderhoud aan het spoor. Hij was directeur techniek bij het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB en werkte daarvoor in verschillende functies bij NS.
Roel_SaldenRoel Salden (1965) wordt op 19 september de nieuwe directeur Verkeersleiding. Hiervoor was hij directeur Wegverkeersmanagement bij Rijkswaterstaat.
Eerder dit jaar zijn waren al drie leden van de Executive Committee benoemd: Henk Bothof (directeur ICT), Wieneke Buurman (directeur Communicatie) en Dimitri Kruik (directeur Procurement). Voor de functie van directeur HR loopt nog een sollicitatieprocedure.

Overzicht van alle transfers

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.